Samsun'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihi olarak 14 Mayıs'ı işaret etmesinin ardından, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, 9 milletvekiline talip olduklarını, CHP İl Başkanı Fatih Türkel, seçime hazır olduklarını belirtirken İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy ise "6 nisandan önce olacak her seçime varız" dedi. 

14 MAYIS'I İŞARET ETTİ

Seçimlerin ne zaman yapılacağı konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan net bir mesaj geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Başbakan Adnan Menderes'in 14 Mayıs 1950'de seçimden zaferle çıktığını hatırlatarak "Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün, 6'lı masa diye karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına 'Yeter' diyecektir" diye konuştu. Erdoğan'ın açıklamarı üzerine AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, CHP İl Başkanı Fatih Türkel ve İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, Samsun Medya Grubu'na değerlendirmelerde bulundu. 

"9 VEKİLE TALİBİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret ettiğini hatırlatan Aksu, "2023 seçimleri yüzyılın seçimleri ve Türkiye yüzyılının da ilk seçimi olacak. Bu yıl içinde yapılacak en önemli seçim olarak görülüyor bütün dünyada. 2023 seçimleri içinde 9 milletvekilinin tamamına talibiz. Milletvekili sayımızı artıracağız 2023 seçimlerinde. Milletimizin takdiri ne yönde tecelli ederse saygı duyacağız.  Samsun Cumhurbaşkanımıza 2018'de yüzde 67 oranı ile destek verdi. Cumhur İttifakı ile 2023'te Samsun'da bu desteğin oranı yüzde 73'e çıkacak. Biz seçime tüm teşkilatlarımızla hazırız" dedi. 

"SEÇİME HAZIRIZ"

CHP olarak seçimlere hazır olduklarını belirten İl Başkanı Fatih Türkel ise, "14 Mayıs bizim için farketmez. Millet ittifakı seçimi alacak. Artık ülkenin her anlamda normalleşmesini istiyoruz. Ekonomi duvara dayanmış. Ülkeye istikrar gelmesinin yolu sandıktan geçiyor. Millet ittifakı hangi tarihte olursa olsun, iktidara gelecek. Yetki cumhurbaşkanındadır. Meclisi fesheder seçime götürür. Her tarihe hazırız" diye konuştu.

"6 NİSAN'I DESTEKLİYORUZ"

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy da şunları söyledi:

"6 Nisan'dan önce olacak her seçime varız. Haziran seçimi onlar için sıkıntılı olacak. Bunu bildikleri için kurnazlık yapıyorlar. 6 Nisan'dan önce olursa destekliyoruz ancak bu tarihten sonra belirlenecek bir tarihi kabul etmiyoruz. Böyle olacaksa seçimin normal tarihinde olması doğru olur."

Haber Kaynak: Haydar ÖZTÜRK 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.