18 Nisan'da Tokat'ta meydana gelen depremin ardından bölgeyi yeni bir tehlikenin sardığı belirtiliyor. Deprem uzmanları, 1942'de yaşanan ve büyük yıkıma neden olan depremden daha büyük bir tehlikenin bölgeyi tehdit ettiğini uyarıyor.

Tokat'ta geçtiğimiz günlerde yaşanan depremin ardından uzmanlar bölgeyi yeni bir tehlikenin sardığını savunuyor. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bölgede meydana gelen depremlerin 1942 yılında başlayan depremsellik sürecinin bir parçası olabileceğine işaret etti.

osman-bektas.jpg

KUZEY ANADOLU FAYI 1942'DEKİ HESABINI GÖRMEK İSTİYOR 

Bektaş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Kuzey Anadolu Fayı, Tokat'ta 1939 ve 1942 yıllarında tamamlanamayan depremsellik sürecini 2024'te tamamlamaya çalışıyor. 1939'da batıya ilerleyen büyük Erzincan deprem kırığını, Niksar-Erbağ'da KAF'ın Tokat'a doğru at kuyruğu şeklinde kavis yapan tali fayları durdurmuştur. Kuzeyde, Turhal M4,1, Güneyde Sulusaray M5,7 depremlerini  oluşturan fay zonunda paralel, kısa fayların herbiri potansiyel deprem kaynağıdır.
1939-1942 depremleri zaman içerisinde güneye stres transferi yaparak Tokat depremlerini oluşturmaktadır. Olası depremler 7 den küçük."

Kanal S Ana Haber 3 Mayıs Cuma Kanal S Ana Haber 3 Mayıs Cuma

SAMSUN İÇİN DE DEPREM TEHLİKESİ 

Uzmanların bu uyarısı, Tokat, Amasya, Çorum, Samsun, Ordu ve Sivas gibi bölgelerdeki vatandaşların dikkatli olmalarını gerektiriyor. Bölgedeki deprem riski artarken, yetkililer de bölge halkını bilinçlendirmeye ve gerekli tedbirleri almaya çağırıyor.

ABC HABER 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.