Samsun'da 2 yıldır pandemi nedeniyle evlerden kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı, bu yıl gerçekleştirilecek etkinliklerle coşkuyla kutlanacak. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek bayram töreni Samsun'un uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S'den canlı olarak ekranlara taşınacak. 

SAMSUN'DA ETKİNLİKLER SAAT 09.00'DA BAŞLAYACAK

Samsun Valiliği'nden yapılan paylaşımda, ilk olarak saat 09.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreni yapılacak. Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve bayrağın göndere çekilmesinin ardından Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı anıt şeref defterini imzalayacak. Saat 09.30'da Valilik 'Yaşayan Atatürk Salonu'nda tebrikat töreni düzenlenecek. Kanal S ekranlarından canlı olarak yayınlanacak, Cumhuriyet Meydanı'ndaki saat 10.00 başlayacak törende ise Vali Dağlı, Garnizon Komutanı Topçu Albay İbrahim Camcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, vatandaşları selamlayarak, halkın bayramını kutlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşma gerçekleştirilecek, şiirler okunacak. Halk oyunları ve Garnizon Komutanlığı Bandosu konserinin adından yapılacak tören geçişinden sonra tören sona erecek. Saat 20.00'de ise Bandırma Gemi-Müze ve Milli Mücadele Açık Hava Müzesi'nde kabul töreni yapılacak.

ADD'DEN ALTERNATİF TÖREN 

Arıca Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından gerçekleştirilecek alternatif tören ise saat 11.00'de başlayacak. Siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri ile beraber Atatürk Anıtında çelenk sunumu ve basın açıklaması yapılacak. 

Pakize KABAK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.