İHH İnsani Yardım Vakfı Samsun Şube Başkanlığı, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenlendi. Binlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşün ardından meydanda yapılan programda İsrail'e tepki gösterilerek, Gazze'deki Müslümanlar için dualar edildi.

BAŞKANLAR DA DESTEK VERDİ

İlkadım ilçesinde 23 Nisan Ortaokulu'nun önünden başlayan yürüyüşe AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz,  Canik  Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal, AK Parti Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser de destek verdi. Binlerce kişi, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarının yanı sıra 'Nehirden denize özgür Filistin' pankartlarıyla Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. 


GÖZYAŞLARIYLA SESLENDİ

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden programda ilk olarak Kur'an-ı Kerim okundu. Ardından İHH İnsani Yardım Vakfı Samsun Şube Başkanı Mustafa Yeşil gözyaşlarıyla Gazze'ye selam gönderdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Müslümanlar zafere inanacaklar. Dün olduğu gibi bugün de bu kafirlere haddini bildirecekler. Gazze'deki şehitlere, şühedaya selam olsun. Gazze'de annesinin kucağında cennete uyanmak üzere son ninnisini dinleyen yavrulara selam olsun. Yavrularını korumaya çalışırken bombalar altında kalan annelere selam olsun. 4 bebeğini toprağa defneden yine de Rabbine hamdeden babalara selam olsun. Parçalanmış evladının cesedini toplayıp son görevini ifa eden dedelere selam olsun. Biz de Samsun'dan, bu meydandan onlara destek olmaya devam edeceğiz. Onların zafere ulaşması, Filistin'in Gazze'nin özgür olması için onlarla beraber olduğumuzu her yerde göstereceğiz." 

"BU BİR SOYKIRIMDIR"

Kudüs Platformu adına açıklamalarda bulunan Memur-Sen İl Başkanı Hamdi Yıldız da şu ifadeleri kullandı: "Sayılarla ifade etmekten ar ediyoruz. Bilinen 35 binden fazla şehit var. En az 17 bin çocuk yetim kaldı ya da ailelerinden ayrıldı. Çok daha fazlası ise fiziksel ve duygusal travmaların izlerini hayatları boyunca yaşayacaklar. On binlerce insan kayıp. Bu bir katliamdır. Bu bir soykırımdır. Lanet olsun İsrail'e." 

"HESAP SORULACAK "

İsrail'e sert tepkisini dile getiren İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi Kurucusu Dr. İhsan Şenocak da, "Allah sahneye yeni kahramanlar çıkarır. Şimdi de Gazze, İslam tarihinde yeni bir Mekke'yi yaşıyor. Orada kahramanlar var. Orada direnen müminler var. Ama bu Mekke döneminin bir de Medine devri olacak. İşte o zaman zalimlerden, Ebu Cehil'e varis olanlardan Allah'ın inayetiyle hesap sorulacak" ifadelerine yer verdi. 
Program, Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır'ın yaptırdığı duanın ardından sona erdi.

Terme sokakları Türk bayrağıyla donatıldı Terme sokakları Türk bayrağıyla donatıldı

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.