RUSYA'DA YAKALANDI

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde; Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar neticesinde, 2020 yılında Atakum’da Y.C.’nin, 2024 yılında ise Canik’te A.C'nin öldürülmesi olaylarının planlayıcısı ve azmettiricisi olan DEMİRÖZLER Organize Suç Örgütü elebaşısı U.D., Rusya’da yakalanarak İl Emniyet Müdürlüğümüz görevlilerine teslim edildi.

19 YIL CEZASI VAR

KOM Şube Müdürlüğü’nün titiz çalışmaları sonucunda, her iki cinayetin de örgüt faaliyeti kapsamında işlendiği belirlendi. Cinayetlerin azmettiricisi ve DEMİRÖZLER Organize Suç Örgütü’nün lideri olduğu tespit edilen U.D.’nin ayrıca uyuşturucu madde ticareti, kasten yaralama, kasten öldürme, silahla tehdit ve hükümlünün kaçması suçlarından toplam 8 ayrı dosya kapsamında arandığı, bu suçlardan 19 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına hükümlü olduğu ortaya çıktı.

SAMSUN EMNİYETİ'NE TESLİM EDİLDİ

Hakkında Kırmızı Bülten çıkarılan örgüt elebaşı U.D., İnterpol Daire Başkanlığı’nın desteğiyle Rusya’da yakalanarak Samsun İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekiplerine teslim edildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Türkiye'ye iadesi yapılan suç örgütü elebaşının Samsun Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen U.D, Samsun Adliyesine sevk edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ - AA