Samsun Çevik Kuvvet polisi, yüzyılın afeti olarak tanımlanan ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından hemen yola çıkarak Malatya'daki çalışmalara destek verdi. 17 günlük görevlerini tamamlayan ekipler, Battalgazi ilçesinde kaldıkları Ziraat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden ayrılmadan önce öğretmen ve öğrencilere duygu dolu bir mesaj bıraktı.

OKULUNUZ BİZE YUVA OLDU

Polislerin yazdığı mesajda şu ifadelere yer verildi:

Sevgili kardeşlerimiz ve hocalarımız, Samsun Çevik Kuvvet olarak okulunuzda bir süre misafir olduk. Odalarınızı, sınıflarınızı, sıralarınızı kullandık. Bir sınıfın, bir sıranın hiç aklımıza gelmezdi bize bir yatak, bir sığınak, bir yuva olacağı… 6 Şubat 2023 tarihinde deprem olduktan sonra, 24 saat geçmeden Malatya'ya vardık. Yaşamı daha da zora sokan hava şartlarıyla ve hayatın bambaşka bir yüzü ile karşılaştık. Karşılaştığımız karanlık durumdan kurtulacağımız ve güneşi tekrar göreceğimiz o güzel günler için bir dakika düşünmeden çalışmaya başladık. O saatten itibaren çevremizde bulunan yardıma muhtaç her kim varsa elimizden ne geliyorsa yapmaya, devletimizin varlığını ve milletimizin yalnız olmadığını hissettirmeye çalıştık. 4. günün sonunda ise siz değerli kardeşlerimizin okuluna geldik. Bu süreç içerisinde okulun güvenliğinden tutun da gelen yardımların toplanması, dağıtılması ve insanların güvenliğine kadar elimizden ne geliyorsa yaptık. Yeri geldi koliler taşıdık, yeri geldi temizlik yaptık. En önemlisi ise hayatlara dokunmak isteyen insanların, insani değerlere sahip bireylerin; dini, dili, milleti, ülkesi olmadığını, felaketlerin evrensel olduğunu ve aynı zamanda tüm insanlığı ilgilendiren olaylar olduğunu gördük. Uluslararası yardım kuruluşları, AFAD gönüllüleri ve ülkemizin birçok yerinden yardıma gelen insanların toplanma alanı, aynı zamanda da depremzedelerimizin kendini güvende hissettiği bir yuva oldu. Okulunuzla gurur duyun."


 
BİRLİĞİ İÇTEN HİSSETTİK 

"Ulusal ve uluslararası yardım kuruluşlarına emeklerinden dolayı minnettarız" ifadelerinin kullandığı mesajda,  "Ülkemizin ve dünyanın her yerinden gelen arama kurtarma ekiplerinin canlarımız için verdiği çabayı görseydiniz, AFAD gönüllülerinin uykusuz günlerine tanıklık etseydiniz, korkusuzca enkazların altına giren maden işçilerimizin, yorulmak nedir bilmeyen Emniyet Teşkilatımızın ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin emeklerini görseydiniz, eminim ki duygularınıza ve gözyaşlarınıza hâkim olamazdınız. Duyguların en yoğun, gözyaşlarının en ağır olduğu dönemde bile Türk devletinin ve milletinin kudretindeki birlik ve bütünlüğü ilk andan itibaren içten hissettik. Sadece insanın insana el uzattığı değil, arama kurtarma köpeklerinin de 'bir can kurtarmak' için verdiği çabayı asla unutamayız. Kardeşlerimiz ve hocalarımız; bazı meslekler vardır ki insanın hayatına dokunan… Çok şanslıyız ki, böyle bir meslek grubunun içerisindeyiz. Bu süreçte insanların hayatlarına dokunabildiysek, bir nebze de olsa insanlarımıza güç, moral, güven verebildiysek ne mutlu bize. Yeni sayfalar beyazdır. Al bayrağımızda bulunan hilal ve yıldızın sahip olduğu beyazlık asırlar boyu bizimle olsun. Hakkınızı helal edin, bizim hakkımız sonuna kadar helal olsun" denildi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.