Samsun'da  Büyükşehir gasilhanesinde gece mesaisinin kaldırılması sonucu, cenazelerini yıkatmak  için saatlerce beklemek zorunda kalan vatandaşlar "Bu kadar da olmaz" diyerek tepki gösterdi.


 
MUHTARIN İSYANI

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Kıran Mezarlığı'nda bulunan gasilhanesinde 3 vardiyanın 2'ye düşürülmesi sonucunda, gece saatlerinde cenazesini yıkatmak isteyen vatandaşlar mağduriyet yaşıyor. Cenazelerini almak için saatlerce gasilhane kapısında bekleyen Fatih Mahallesi Muhtarı Seda Keklik de duruma isyan etti.

YAZIKLAR OLSUN 

Sorunu sosyal medya hesabından paylaşan Fatih Mahallesi Muhtarı Seda Keklik, kararın Samsun Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü İsmail Mutlu'nun talimatıyla verildiğini iddia ederek, "Cenazemizi yıkatıp evimize abdestli götürebilmek için çektiğimiz çile! Yasal bir belge bulunmadığını burada çalışanın beyanı üzerine müdürleri İsmail Mutlu’nun sözlü beyanı üzerine iki dudağı arasındaki hükmü üzerine gece cenaze yıkatma işlemlerini durdurmuş bulunmaktalar. İnsanın başına en son görevi yapacağı an içinin ferah edeceği şekilde evine götürememesi de cenazenin verdiği acı kadar acı vermektedir. Yıllardır muhtarlığın içinde olan insanım kendi dönemimi saymıyorum bile. Babamdan dolayı ve kendimde defalarca yaşadığım durum üzerine gece yıkatımının tarihli şekilde kayıt ederim. Çünkü böyle bir hizmetin olmaması kadar saçma bir durum yok. İnsanın en acı anı. Uykulu sesiyle olmuyor deyip konuyu kapatan müdürümüze kendimiz hoca getirdik o şekilde yıkayalım mağdur etmeyin dediğimizde kendisinin (olmuyor diyorum) deyip kapatması da içler acısı. Ne diyeyim yazıklar olsun" ifadelerini kullandı. 

VATANDAŞ TEPKİSİ

Paylaşımın ardından bir vatandaşın ilginç tepkisi de dikkat çekti.

"Yazıklar olsun hele babadan kalma mezarlığınız varsa hanımınız sizden önce ölürse koyamıyorsunuz önce sizin ölmeniz gerek yoksa yeni mezar yeri almak zorundasınız sonra Büyükşehir mezarlığına satmak zorundasın. 16 bine o da 25 bine geri satıyor. Bunu yaşadık" diyen vatandaş, farklı bir sıkıntıyı da dile getirdi.

Haber Kaynak: Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.