Tüm Bel-Sen Samsun Şube Başkanı Suat Yıldız, Büyükşehir Belediyesi'nde görev yerleri ilçelere kaydırıldıktan sonra resen emekli edilen memurların, başlattıkları hukuk mücadelesini kazandığını belirterek, "Danıştay 12. Dairesi Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan uygulamanın hukuki olmadığına hükmetti" dedi.

DANIŞTAY HUKUKİ BULMADI

Açılan işe iade davalarında Samsun Bölge İdare Mahkemesi 4. İdari Dava Dairesi, memurların ilçelere görevlendirmeleri ve resen emekli edilmelerini hukuki bulmayarak "Davacının mahrum kaldığı mali haklarının, ödeme yapılmayan her bir ay için ayrı ayrı hesaplanarak yasal faiziyle birlikte davacıya ödenmesine" kararı verdi. Büyükşehir Belediyesi bu kararı temyize götürürken, Danıştay 12. Dairesi ise ilk mahkemenin verdiği kararın doğru olduğuna hükmederek, istinaf başvurusunu reddetti.

"EMEKLİLİĞE ZORLANDILAR"

Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan Kadifekale mahalle muhtarı Güven Akan da emekli olmayı kabul etmediği gerekçesi ile Ladik ilçesine görevlendirildi. Akan'ın da süreç içinde resen emekli edildiği öğrenildi. Tüm Bel-Sen Samsun Şube Başkanı Suat Yıldız ise konuyla ilgili Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, belediyenin sendikalarına üye 6 memuru, ilçelere görevlendirerek mobbing yolu ile emekliliğe zorladığını belirtti.

"BİR YIL EMEKLİ KALDILAR"

Yıldız işe iade davaları ile ilgili açıklamasında, şöyle konuştu:

"Sendikamız üyesi 6 memur için işe iade davası açtık. Açılan davada bir yıl önce resen emekli edilen memurlar için, mahkeme işe iade kararı verdi. Zorla emekli edilen memurlar, hukuk yolu ile yeniden iş başı yaptı. Diğer sendikalara üye memurlarla birlikte 17 kişi, davayı kazanarak yeniden işlerinin başına döndü. Mobbing ve sürgünlerle emekliliğe zorlanan ve bunun için ilçelere görevlendirilen memurlar, resen emekli edilip, bir yıl emekli kaldıktan sonra, mahkeme kararı ile yeniden işlerinin başına döndü. Bölge İdare Mahkemesi de Danıştay 12. Dairesi de memurların ilçelere görevlendirilip sonrada resen emekli edilmelerini hukuki bulmadı.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.