Samsun Büyükşehir Belediyesi, Gülsan Sanayi Sitesi ile Cumhuriyet Meydanı kamulaştırma projeleri ile yol yapım işlerinin finansmanında kullanılmak üzere, toplamda 300 milyon liralık kredi talebi oy çokluğuyla kabul edildi.Kredi kullanım talebine CHP, İYİ Parti ve SP'li üyeler karşı çıktı.

HER AY BORÇLANMA TEKLİFİ GELİYOR

Gülsan Sanayi Sitesi ve Cumhuriyet Meydanı kamulaştırma projelerinin finansmanında kullanılmak üzere 200 milyon lira, yol yapım ve bakımında kullanılmak üzere ise 100 milyon liralık kredi kullanımı gündeme geldi. Mecliste söz alan CHP Grup Başkanvekili Hasan İpek borçlanma konusunda eleştirilerde bulunarak, "Yerel seçimlere bir yıldan az bir süre kaldı. Bizim de önümüze her ay her mecliste 3-4 ayrı borçlanma geliyor. Borçlanmanın olağanüstü bir mecliste gündeme getirilmesini doğru bulmuyorum. Eğer iktidarın değişmesinden yana bir endişeniz varsa bu konuda herkese eşit eşit davranacağımızı söylemek isterim. Kredi konusunda ayrım yapılmayacaktır" dedi. 

SIKINTILARI DİLE GETİRDİ

Mecliste Gülsan Sanayi Sitesi ile ilgili sıkıntıları diye getiren İYİ Parti Grup Başkanvekili Ayhan Ayvaz da, "Gülsan Sanayi Sitesi'nde vatandaşların bir sıkıntısı var. Esnaf, yeşil alan adıyla kamuşlaştırılma yapıldığı fakat buna karşılık da Toybelen kısmında yapılan satışların ticari alan olarak yapıldığı için burada ciddi bir mağduriyetleri olduğunu dile getirdi. Gülsan Sanayi Sitesi'ndeki vatandaşların yerlerinde yapılan özelleştirmelerde tamamen yerin tapusu özelleştiriliyor. Buna karşılık Toybelen'de yapılan satışlarda kat mülkiyeti esasına göre yapılıyor. Alt kat bir vatandaşınsa, üst kat başka birinin şekilinde satışlar yapılıyor. Bu konuda ayrıca şikayetler var. Gülsan'da 2 bin 100 esnafın mağduriyeti söz konusu" dedi.

MAĞDUR OLMAYACAKLAR

Ayvaz'ın eleştirilerine yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de "Gülsan'la ilgili Yusuf bey zamanında işlemiş bir hukuki süreç var. Biz onu devam ettiriyoruz. Bilirkişiler değer takdiri noktasında çalışmalar yapılıyor. Karara bağlandığında göreseksiniz vatandaşın orada mağduriyeti söz konusu olmayacak" diye konuştu.

BORÇLANMA OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Oylamaya sunulan ve borçlanma konularını içeren iki gündem maddesine AK Parti ve MHP onay, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi ret verdi. Gündem maddesi oy çokluğuyla meclisten geçti. Bu arada, Orta Karadeniz Serbest Bölge Kurucu ve İşletici A. Ş. (OSBAŞ) adıyla kurulacak şirkete Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 20 oranında ortak olması maddesi, Tarıma Dayalı İhtisas Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi’ne yüzde 33 katılım payı ile kurucu ortak olunması maddesi ve Atakum Kamalı Mahallesi’ndeki tarla nitelikli taşınmazın sosyal konut projesinde değerlendirilmek üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına devri teklifi de kabul edilerek karara bağlandı.

ÖZCAN TEZCAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.