Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Zihni Şahin'in 11 aylık başkanlığı döneminin ardından belediyenin toplam varlığının üç katı borcu olduğunu belirterek, "Yusuf Ziya Yılmaz çok örnek ve güzel bir belediyecilik örneği gösterdi. Ama ondan sonraki 11 aylık bir ara dönem oldu. Kimse kusura bakmasın o dönemde belediyenin canına okundu" dedi. 

3 KAT BORCU VARDI

Nisan Ayı Meclis Toplantısı'nda 2022 yılı denetim ve faaliyet raporlarının okunmasının ardından açıklamalarda bulunarak, belediyenin borçlarının artmadığını, hatta büyük oranda azaldığını ifade eden Başkan Mustafa Demir, “Yusuf Ziya Yılmaz çok örnek ve güzel bir belediyecilik örneği gösterdi. Ama ondan sonraki 11 aylık bir ara dönem oldu. Kimse kusura bakmasın o dönemde belediyenin canına okundu. Göreve geldiğimizde belediyenin toplam varlığımızın üç katı borcu vardı" diye konuştu.

SANKİ BİZ YANLIŞ İŞ YAPIYORUZ?

Yargı kararlarını uygulamadığı gerekçesiyle kendisini eleştiren Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Ayhan Ayvaz'a da yanıt veren Demir şunları söyledi: "Yargı konusunu sık sık dile getiriyorsunuz. Üstelik bu mecliste. Bir de meclis üyeleri. Belediye meclisini yargı yürütmüyor. Yargıya da daha çok siz gidiyorsunuz. Yargının kararının gereğini yapar. Bir tanesi mahkeme açtı, sonuç ne olacak diye duralım.  Bir meclis üyesi bunu nasıl söyler. Sanki biz yanlış iş yapıyoruz? İdari yargı usulen bakar, esasa girmez. Yüksek yargıdan hepsi dönecek inşallah. Siz Samsun’a yapılan hizmetlerden neden bu kadar rahatsızsınız? Akıllı şehir uygulamalarından neden rahatsızsınız? Akıllı şehir uygulamaları Samsun’daki trafik sıkışıklığını sıfıra indirmiyor. Ama eskiden 2 saatte gidilen yeri 25 dakikada gidiyorsunuz."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN