Samsun'da filede yoğun tempo Samsun'da filede yoğun tempo

Bölgesel Amatör Lig'de sezonu Samsun takımları arasında 1. sırada tamamlayarak BAL'da kalan Samsun Büyükşehir Belediyespor'un lisans hakkının Süper Amatör Lig'de mücadele eden ve BAL'ın kapısından dönen 1930 Bafraspor'a verilmesi ile ilgili çalışmalar gerçekleşiyor.

"İKİ GÜZİDE TAKIM "

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Kanal S mikrofonlarına yaptığı açıklamada, Çarşambaspor gibi Bafraspor'un da Bölgesel Amatör Lig'de mücadele etmesi gerektiğini düşünerek, "Şehrimizin tabi eskiden beri 2 güzide kulübü var. Diğer ilçelerde de kulüpler olmakla birlikte. Samsun'da futbol denildiğinde, Bafra ve Çarşamba akla gelir. Çarşamba BAL'da 1930 Bafraspor'la da Play Out oynadılar. Çarşambaspor lige kaldı. Bafra lige çıkamamış oldu. Şehrin doğusunda ve batısında iki kulübün olmasının şehrin futboluna fayda sağlayacağını düşünüyorum. Bunlar taraftarları, güçlü geçmişleri olan, şehrimizin iki ovasının iki güzide takımı aynı ligde olsun arzusuyla, verilen bir karar. Başka hiçbir durum yok. Yani, sadece Samsun Büyükşehir Belediyespor'un BAL'da oynayan takımının lisans haklarını vermekle, alakalı konuşuyoruz" diye konuştu.  

'AMATÖR KULÜPLERE DESTEK SÜRECEK'

Başkan Doğan, altyapı kategorilerinin mücadeleye devam edeceğini ve Samsun amatörüne desteklerinin artarak devam edeceğinin de altını çizerek, "Altyapıya, Samsun amatörüne, futbol kulüplerine yardımımız, desteklerimiz artarak, devam edecek. Bundan kimsenin bir kuşkusu olmasın. Çocuklarımıza, gençlerimize spora, Samsun'un gençlerine yatırımlarımız artırılarak devam edeceğiz. Alınacak karar sadece Çarşambaspor'un oynadığı ligde Bafraspor'un da olmasını arzu etmemiz. Bafra'da da bu konu hakkında bir beklenti var. Bafra'daki kulüp yetkilileriyle de, Bafra Belediye başkanımızla da Bafra Ticaret Odası başkanımızla da oradaki arkadaşlarımızla da konuşuyoruz. Şehirde de böyle takımlarına bir sahiplenme olduğu için, buna duyarsız kalmamış olduk. Arkadaşlar prosedürleri konuşuyorlar. Şayet federasyonun belirli kriterleri vardır. Onları aştığımız sürece ben yardımcı olmayı arzu ediyorum" diye konuştu.

FİKİR İŞÇİSİ: NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Editör: Rahşan Çelik