ALAÇAM'DA YEŞİL ALAN, İMARA AÇILDI

Alaçam’ın Alparslan Mahallesi’nde yer alan yaklaşık 6 bin 839 metrekarelik yeşil alanın imara açılması kararı, çevre savunucularını ve bölge halkını ayağa kaldırdı. Alaçam Belediye Meclisi’nin 26 Mart 2025 tarihinde aldığı kararla kat karşılığı inşaat yapılması planlanan bölgede geçen hafta belediyeye ait iş makineleri tarafından yaklaşık 50 ağacın kesildiği öğrenildi.

DOĞAL KORUMA ALANI HALİNE GETİRİLDİ

Söz konusu alanın 1980’li yıllarda heyelan riski taşıyan bölgeyi stabilize etmek amacıyla ağaçlandırıldığı, yıllar içinde doğal bir koruma alanı haline geldiği belirtiliyor. Şu an bölgede yaklaşık 1000'e yakın ağacın bulunduğu ifade ediliyor.

Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman'dan eleştiri
Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman'dan eleştiri
İçeriği Görüntüle

Tepkilerin artması üzerine belediye ekipleri çalışmalarına ara verdi ancak edinilen bilgilere göre çalışmaların devam edeceği öğrenildi.

"TEK BİR AĞACIMIZI RANTA KURBAN ETMEYECEĞİZ"

Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) Sözcüsü Adnan Korkmaz, yapılan ağaç kesimini “çevreye ve geleceğe büyük bir ihanet” olarak nitelendirdi. Türkiye’nin 2053 net sıfır emisyon hedefini hatırlatan Korkmaz, "İklim krizine karşı tüm dünyanın seferber olduğu bir dönemde, belediyeye gelir sağlamak adına binlerce ağacın kesilmesi kabul edilemez" dedi.

EYLEM ÇAĞRISI

Korkmaz, SAMÇEP olarak bu doğa tahribatına sessiz kalmayacaklarını belirterek, 25 Nisan 2025 Cuma günü saat 14.00’te ağaç kesiminin yapıldığı alanda bir basın açıklaması gerçekleştireceklerini duyurdu. Platform, tüm çevre gönüllülerini ve vatandaşları doğaya sahip çıkmaya çağırdı.

Muhabir: FERİDE SEZGİN