Samsun'da AK Parti'den 1. sırada milletvekili seçilen Ticaret Bakanı Mehmet Muş, şehrin "kanayan yarası" olarak tanımlanan Adli Tıp Kurumu'nu önce kiralık binada hizmet vermesini, ardından da kuruma kalıcı bina kazandırmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla Adalet Bakanlığı yatırım programına alınmasını sağladı.

ANKARA'DA TAKİPÇİSİ OLDU

AK Parti Milletvekili adaylığı sürecisinde Samsun'da birçok sorunu çözüme kavuşturan ve yeni projelerle ihracatın artmasına yönelik hamleleri gerçekleştiren Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 14 Mayıs seçimlerinin ardından sözünü verdiği hamlelerin Ankara'da takipçisi oldu.

İHALE SÜRECE BAŞLAYACAK

AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, ilk olarak Adli Tıp Kurumu binasının yatırım programına alınması için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Samsun'da, şüpheli ölümlerin otopsi işlemi için Trabzon'a gitmek zorunda kalan vatandaşların yıllardır şikayetçi olduğu konu bu görüşme olumlu sonuçlandı. Adli Tıp Kurumu'nun kalıcı binaya kavuşması, Adalet Bakanlığı'nın yatırım programına alındı.

MUŞ, SMG'YE AÇILADI

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, geçmişte özel hastane olarak kulananılan binanın kiralanmasıyla hizmet verecek Samsun Adli Tıp Kurumu'nun, İlkadım ilçesinde Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir arazi üzerinde kendi binasının inşa edilmesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla Adalet Bakanlığı yatırım programına alındığı belirtti. Bakan Muş, Samsun Adli Tıp Kurumu yeni hizmet binasının ihale sürecinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın haziran ayında belirlenecek inşaat birim fiyatlarından sonra gerçekleşeceğini de sözlerine ekledi. 

Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.