TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş'un, Ticaret Bakanı olduğu dönemde gündeme getirip, yapımı için büyük çaba harcadığı Samsun Adli Tıp Kurumu inşaatının Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un da katılacağı temel atma töreni yapılmadan başlatılması ile ihalede belirtilen süreden önce yapımın tamamlanmasının amaçlandığı bildirildi.

Dr. Mehmet  Muş'un, AK Parti Samsun 1. sıra milletvekili adayı olduğu dönemde, vatandaşlardan gelen yoğun talepler üzerine gündeme getirip, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinden sonra yatırım programına aldırdığı Adli Tıp Kurumu, İlkadım İlçesi Kuşçulu Mahallesi'nde 10 dönüm alan üzerine inşa ediliyor. Adli Tıp Kurumu'nun temel atma töreni 28 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

MEHMET MUŞ SORUNA NEŞTER VURMUŞTU

Samsun'da Adli Tıp Kurumu olmadığı için adli vakalarda hayatını kaybedenler ile ölümleri şüpheli bulunan kişilerin cenazeleri Trabzon'a gönderiliyor, acılı aileler hem maddi hem de manevi sıkıntılar çekiyordu. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Dr. Mehmet Muş'un, Ticaret Bakanlığı yaptığı ve Samsun'dan 1. sıra adayı olduğu dönemde gündeme getirerek eski bir özel hastane binasının geçici olarak kiralanması ile başlayan süreçte müfettişler söz konusu binanın Adli Tıp Kurumu için yeterli olmadığı raporunu vermişti.

Samsun'da uyuşturucu ticaretine 6 yıl 3 ay hapis Samsun'da uyuşturucu ticaretine 6 yıl 3 ay hapis

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.