Deprem felaketi sonrası, Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nun bazı bölümlerinde meydana gelen çatlaklar ve parkelerde açılma meydana gelmesi sonrası, stadyumun inşaatında çalıştığını iddia eden bir inşaat işçisinin, kolan hilesiyle ilgili iddiasını sosyal medyada yeniden gündeme taşıdı.

"Yüzyılın felaketi" olarak tanımlanan depremler sonrasında, Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nun bazı bölümlerinde duvarlarda çatlak ve parkelerde de açılmanın meydana gelmesinin ardından, stadyumun inşaatında çalıştığını iddia eden bir işçinin video paylaşımındaki anlattıklarını gündeme taşıdı.

'BİNA YAMULDU'

İnşaat ustası videoda, "Ben demirciyim. Diyelim ki bu noktalar olmadı sıkıntılı. Hemen ne yapıyoruz,  diyelim kolonumuz diyelim. Buradan noktanın arası ne geliyor, diyelim 85 hemen çiviyi söküyoruz, onu kaydırıyoruz. Kolona göre. Tekrar hemen boyamızı alıyoruz, boyuyoruz."
Videodaki diğer kişi
soruyor:
 -'Peki bu kolon noktaları sana verildi, 50 ofsettik kolan noktaları. 10'uncu kata çıktın binada kolonu da kaçırdın bir müddet sonra, adam noktayı veriyor sen kolonu düzetmeyecek misin?' 
-"Kolon düzeltme yok. Noktaları düzeltiyoruz"
-"Peki bina nasıl çıkar o zaman?' 
 'Bina yamuk çıkıyor. Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda benim eserlerim var" 
-'Ora ile ilgili nasıl bir çalışma yaptınız?'
-"Güzel bir çalışma yaptık. İşin sistemi bu; noktaya göre kolon ayarlamak yerine, kolona göre nokta ayarlarsın. İkisi de aynı kapıya çıkıyor. Oradaki çalışmamız, aynı dediğim gibi haritacı geldi. Noktayı verdi. Hemen noktaları söküp yan tarafa"
- 'Ondan sonra bina yamuldu mu?'
- "Yamuldu tabi"

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.