Samsun İş Kadınları Derneği (SAMİKAD) Yönetim Kurulu, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yayımladı. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nün, her çocuğun; dili, dini, ırkı, rengi ne olursa olsun daha güzel bir dünyada yaşama hakkının uluslararası sözleşmelerle koruma altına alındığı özel bir gün olduğu belirtilen açıklamada, “Savaş ve Çocuk, asla yan yana gelmemesi gereken iki kelime. Halbuki bugün milyonlarca çocuk savaş adı altında insanlık suçu işlenerek katlediliyor. Rakamlar dehşet verici; Gazze binlerce çocuğa mezar oluyor. Halen nefes alabilenler içinse cehennemi yaşıyorlar” dendi. 

"BİLDİRGEDE YAZILANLARIN AKSİ OLUYOR"

Savaşta katledilen çocukları UNICEF’in görmemezlikten geldiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bugün; UNICEF'in her yıl 20 Kasım'da kutladığı Dünya Çocuk Günü, Çocuk Haklarına dair Sözleşme'nin kabul edildiği tarih. Türkiye’de dahil olmak üzere 196 ülkenin taraf olduğu sözleşme en fazla ülkenin onayladığı insan hakları belgesi olmakla birlikte bugün maalesef tarih bu bildirgede yazanların aksini kaydediyor. Bu yüzden maalesef Dünya Çocukları Hakları Günü’nü kutlamıyoruz. Samsun İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu olarak savaşta katledilen çocukları görmezden gelen UNICEF’i kınıyor ve UNICEF'i göreve davet ediyoruz.”

AK Partili Çiğdem Karaaslan'dan İlkadım Belediye Başkanı Kurnaz'a ziyaret AK Partili Çiğdem Karaaslan'dan İlkadım Belediye Başkanı Kurnaz'a ziyaret

ELVAN İLHAN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.