Araçlarda mutlaka bulundurulması gereken ürünleri sık sık vurgulayan uzmanlar traktör kullananların reflektör, tepe lambası ve rops demiri ile birlikte hayat üçgeninin önemli olduğunu belirtti. Tanesi 250 TL olan reflektörden kaçan traktör sahipleri 436 TL ödemek durumunda kalacak. Aracında olmayana patır patır ceza yağacak. İşte tüm detaylar…

Yaz aylarının kabusu geri döndü! Önlem alınmazsa salgın hastalığa dönüşüyor Yaz aylarının kabusu geri döndü! Önlem alınmazsa salgın hastalığa dönüşüyor

REFLEKTÖRÜ OLMAYANA CEZA YAĞIYOR

Burdur'un Gölhisar ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen reflektör dağıtımı reflektörün önemini bir kez daha gösterdi. Trafik timleri reflektörün önemini belirtirken tepe lambası, rops demiri yaşam üçgeni ve reflektörün her traktörde olması gerektiğinin altını çizdi.

İHA'ya konuşan Gölhisar Kaymakamı Kadir Ulusoy, reflektörün önemini işaret etti. Sürücülerin 210 TL'den kaçayım derken 436 TL'lik ceza ödemek durumunda kalabileceğini ifade eden Ulusoy, alınan 250-300'lik bir reflektör ile sürücülerin hem kendi canını hem de karşı tarafın canını korumaya aldığını aktardı. Hem can hem de mal kaybını önlemek için reflektörün önemli olduğunun altını çizen Ulusoy, 250 ya da 300 TL'lik bir malzemeyi almaktan kaçınılmaması gerektiğini söyledi.

REFLEKTÖR NEDİR?

Işığın yansıtılarak diğer nesnelerin daha kolay fark edilmesini sağlayan cihaza reflektör adı veriliyor. Farklı şekil ve boyutlarda görülen reflektörler genellikle parlak renklerde ve yansıtıcı yüzeylere sahiptir. Trafik güvenliği açısından son derece önemli olan reflektörlerin yol kenarında, yaya geçitlerinde ve tehlikeli köşelerde kullanılması gerekmektedir. Geceleri araçların yoldaki diğer nesnelere daha kolay fark etmesini sağlayan reflektör can ve mal kaybı için önemli bir yere sahiptir.

REFLEKTÖR NERELERDE KULLANILIR?

Tehlikeli bölgelerde kullanılması gereken reflektör özellikle iş yerlerinde, inşaat alanlarında ve spor alanlarında kullanılmaktadır. Reflektör çalışanların ve sporcuların tehlikelere karşı kendini koruma altına almasını sağlarken başlıca faydaları da şu şekildedir:

  • Trafik güvenliğini artırır,
  • Kazaları önlemeye yardımcı olur,
  • Çalışanları ve sporcuları korur,
  • Diğer nesnelerin daha kolay fark edilmesini sağlar,

Reflektörlerin kullanım alanları şunlardır:

Trafik güvenliği: Yol kenarlarında kullanılan reflektör yaya geçitlerinde ve tehlikeli köşelerde mutlaka bulundurulmalıdır.

İş güvenliği: İş yerlerinde ve inşaat alanlarında kullanılması gereken reflektörün spor salonlarında da mutlaka olması gerekir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.