SAMGİAD, Kahramanmaraş merkezli 11 ili kapsayan deprem felaketinin ardından bölgeden Samsun'a gelen bazı ailelere, depremin etkilerinden kurtulmaları amacıyla psiko sosyal destek hizmeti sağlıyor. Bu hizmet SAMGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Uzman Psikolog Cansu Süren, dernek üyesi Uzman Klinik Psikolog Elif Tutkun ve Uzman Psikolog Mine Aktaş tarafından veriliyor.

"FARKINDALIĞI ARTIRMAK İSTİYORUZ"

Konuyla ilgili açıklama yapan SAMGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Uzman Psikolog Cansu Süren, ''SAMGİAD olarak gönüllü psikologlarımızla yaraları sarmak, afetin psikolojik etkileri hakkında bilgilendirmek, afetzedelerin bu konuya ilişkin farkındalıklarını arttırmak adına çalışmalara başladık. Yaş gruplarına göre, çocuklarımızla psikolojik depriefing grupları oluşturduk. Çocuklarımızın duygularını, düşüncelerini anlatma dinleme ve paylaşım yoluyla farketmelerini, bunları düzene sokmalarını ve yeniden yapılandırmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Çocuklar bulundukları gruplarda benzer tepkiler yaşayanları görerek, kendi tepkilerini de normal olarak algılıyor beraberce başa çıkma yollarını öğreniyorlar. Bizler yaşama sevincinin desteklenmesini, iyileşme sürecinin hızlanmasını takip ediyoruz'' dedi.

"BİR NEBZE OLSUN DESTEK OLABİLMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Öte yandan yetişkinlere de hizmet verdiklerini belirten Cansu Süren, ''Çalışmalarımız sadece çocuklarla ilgili değil, yetişkin depremzedelerle de birebir görüşme yapan gönüllü uzman psikologlarımız depremzedelerin güçlü yanlarını farketmelerine, olumlu başa çıkma yöntemlerini öğrenmelerine, geleceğe karşı olumlu bakış açısı kazanmalarına destek olmaktadırlar. Yolumuz uzun yaralar derin. Afetin yaşandığı ilk andan beri yüreğimizde duyduğumuz derin acıyla Samsun'a gelen depremzedelere bir nebze olsun destek olabilmek için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz'' diye konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.