Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in kendi medyasında Alo 153 Kent Yönetim Merkezi ve İlçe Toplu Ulaşım Transfer Merkezi yeri için dava açan Mimarlar Odası'nı hedef alarak, "La Mimarlar Odası" diye hitap etmesi tepkileri üzerine çekti. Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) Sözcüsü Mehmet Özdağ da Mustafa Demir'e "Özür dile" çağrısında bulundu.

Canlı yayında "Eksiğimiz varsa söylesinler düzeltiriz. Mimarlar Odası dava açıyor. La sen Mimarlar Odasısın. Benim yaptığım yanlışsa doğrusunu göster. Gösteremezsin. Bana 153 yerinin daha iyisini göster, gösteremezsin. En uygun yer orası da onun için. Aktarma merkezine daha iyi bir yer göster. Gösteremezsin. Ne alıp veremediğin var, niye rahatsız oluyorsun?" diyen Mustafa Demir'e bir yanıt da Özdağ'dan geldi. Özdağ yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bir canlı yayın esnasında otokrat bir tavırla Mimarlar Odası Samsun Şubesine hitaben “la Mimarlar Odası” gibi çok çirkin bir ifade kullanmıştır. Sayın Demir’in kullandığı aşağılama ve hedef gösterme içeren dil ve söylem sadece Mimarlar Odasına dönük değil aynı zamanda Samsun’un doğasını, doğal ve kültürel mirasını korumak amacıyla kurulmuş SAMÇEP'e de söylenmiştir. Zira Samsun Mimarlar Odası SAMÇEP bileşenidir."

HAKKIMIZI SONUNA KADAR KULLANACAĞIZ

Demir'in üslubunun yanlış olduğunu dile getiren Özdağ sözlerine şu şekilde devam etti: "Göreve geldiği günden bu yana maalesef Samsun halkının huzurla bir arada sosyalleşmesini geliştirecek, yaşamını kolaylaştıracak, yaşam kalitesini yükseltecek, derin yoksulluğa karşı halkı koruyacak çalışmalar yapmamış, projeler üretmemiştir. Aksine kendisinden önce kente kazandırılan yeşil alanları ve sosyalleşme alanlarını ticarileştiren ve tarım alanlarımızı imara açan rant projelerinden başka bir çabası olmamıştır. Ticarileştirilen yeşil alanlara “Kent Yönetim merkezi, Toplu Ulaşım Transfer Merkezi” gibi isimler konulması toplumsal algı yönetiminden başka bir şey değildir. Ve bu projeler hakkında iki kez mahkemeler tarafından verilmiş yürütmeyi durdurma kararları ortadadır. Her mahkeme kararından sonra proje üzerinde yapılan küçük değişikliklerle projeler ilerletilmiş halen hukuk süreci devam etmektedir. Bu yönüyle Sayın Demir’in kullandığı kötücül ve çirkin dil aynı zamanda yürütmeyi durduran mahkemeye de söylemiş demektir. Bizler Samsun’un doğal ve kültürel yapısına, toplumsal yapısına zarar vereceğini düşündüğümüz tüm proje ve işlemlere karşı yasalardan kaynaklanan demokratik ve meşru itiraz etme hakkımızı ve itirazımızı örgütleme hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Demir’i Mimarlar Odamıza karşı kullandığı dil nedeniyle kınıyoruz. Kendisini Mimarlar Odamızdan ve Samsun Halkından özür dilemeye, Samsun’a ve Samsun Halkına yakışır, yasalara ve halkına saygılı bir belediye başkanı olarak davranmaya, tutum almaya davet ediyoruz."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.