SAMSUN ŞAHİNKAYA KANYONU NEREDE? 

Samsun Şahinkaya Kanyonu Vezirköprü ilçesi, Türkmen Mahallesi Altınkaya Baraj Gölü üzerinde bulunmaktadır. Kanyon Vezirköprü ilçesine 13 km uzaklıkta yer almaktadır.

SAMSUN-VEZİRKÖPRÜ-ŞAHİNKAYA KANYONU-GÜLCAN ACAR (85).jpg

SAMSUN ŞAHİNKAYA KANYONU'NUN ÖZELLİĞİ

Kanyonun en önemli özelliği ise Altınkaya Barajı'nın en derin yer olmasıdır. Samsun'u ziyaret eden turistlerin gözdesi olan Şahinkaya Kanyonu Ulubey Kanyonu'ndan sonra Türkiye'nin ikinci büyük kanyonudur. Kanyon yaklaşık olarak 1500 metre uzunluğunda ve 324 metre yüksekliğindedir. Öte yandan, Şahinkaya Kanyonu 2012 yılında turizm bölgesi ilan edilmiş ve 2015 yılında da tabiat parkı yapılmıştır.

"KANYONUN ALTINDA ESKİ BİR ŞEHİR VAR"

Ayrıca Şahinkaya Kanyonu'na ilişkin internette yer alan bilgilere göre, kanyonun altında eski bir şehir olduğu ve tarihinin Hitit dönemine kadar dayandığı iddia ediliyor. Şu an bu bölgede Alman arkeologlar tarafından kazı çalışmaları yapılmaktadır.

ŞAHİNKAYA KANYONU ÜCRETLİ Mİ?

Samsun'un turizm noktalarından biri olan Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu'nda manzara gözlemi yapmak için 7 TL ücret alınmaktadır. Samsunum-3 gemisi ile tekne turları düzenlenmektedir.

ŞAHİNKAYA KANYONU TEKNE TURLARI ÜCRETİ

Son yapılan bilgilendirmeye göre, tekne turları 15 TL'den başlamaktadır. Karşı tarafa feribot ile aracınızı geçirmek için de 60 TL ücret alınmaktadır. Tekne turu fiyatı ve kanyona giriş ücreti değişiklik gösterebilmektedir. 

SAMSUNUN-3 GEMİSİ NEREDEN KALKIYOR? 

Samsunum-1 gemisi 15.00 ve 18.00 saatleri arasında Doğupark, Batıpark ve Atakum sahillerinde haftanın 7 günü, Samsunum-2 gemisi saat 14.00 ve 16.00'da Ayvacık'ta, Samsunum-3 gemisi ise 13.00, 15.00 ve 17.00 saatlerinde Türkmen Mahallesi ve Oymaağaç Deresi arasında seferlerini yapmaktadır.

Şahinkaya-Kanyonu.jpg

ŞAHİNKAYA KANYONU'NA NASIL GİDİLİR?

Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu'na giden toplu taşıma aracı bulunmamaktadır. Bölgeye ulaşım yalnızca özel araçla sağlanmaktadır. Aracı olmayanlar için araç kiralama seçenekleri bulunmaktadır. Bölgedeki tabelalar takip edilerek, Vezirköprü Kanyonu'na ulaşım sağlanmaktadır. 

ŞAHİNKAYA KANYONU'NDA NELER YAPILIR?

Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu'nda şehrin gürültüsünden uzaklaşarak doğayla iç içe sakin bir gün geçirebilirsiniz. Ayrıca kanyonda, paraşütle atlamadan, tırmanmaya, trekkingden, doğa koşularına kadar birçok sportif faaliyet de yapabilirsiniz. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.