Saadet Partisi Samsun İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Salih Şen,  Büyükşehir Belediyesi yargı kararına uymadığını öne sürerek, "Bu ay kullanılan suyun metreküp fiyatına da TÜFE zammı yansıtıldı. Konutlarda metreküp 18 lira 77 kuruş, işyerlerinde 39 lira 76 kuruşa yükseldi" dedi.

Kanal S ekipleri Samsunlulara sordu: Sokak hayvanları için neler yapılmalı? Kanal S ekipleri Samsunlulara sordu: Sokak hayvanları için neler yapılmalı?

YARGI KARARINA UYMUYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yargı kararına uymadığını öne süren Şen, "Saadet Partisi olarak Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan TEFE-TÜFE zammı kararına diğer muhalefet partileriyle birlikte itiraz ettik. Vatandaşlarımızın zor zamanlar geçirdiği böyle bir dönemde alınan bu kararın başta sayın başkana oy vermiş insanlara ve milletimize büyük bir haksızlık olacağını söyledik. Vatandaşlarımızın açtığı davalar sonucunda idare mahkemesi belediyenin zam kararını oy birliğiyle iptal etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise mahkemesi’nin verdiği ‘su zammı iptali’ kararını eleştirdikten sonra suyun metreküpünü 11 lira 30 kuruştan 13 lira 50 kuruşa çıkardı. Sonrasında itirazlar yapıldı, raporlar hazırlandı ve nihayetinde mahkeme yeniden iptal kararı verdi. Fakat, Büyükşehir Belediyesi yargı kararına uymayarak bu ayda kullandığımız suyun metreküp fiyatına TÜFE zammını yansıttı. Konutlarda metreküp 18 lira 77 kuruş, işyerlerinde 39 lira 76 kuruşa yükseldi" diye konuştu.

"MİLLETİMİZ BU KARARLARIN HESABINI SANDIKTA SORACAKTIR"

Yerel seçimlere dikkat çeken Şen sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi söz ve yetki sırası milletimize gelmiştir. Bu kararların hesabını da sandıkta soracaktır. Bugüne kadar yapılanların ve yapılmayanların muhasebesi elbette görülecektir. Saadet Partisi olarak bizlerde tüm seçim bölgelerinde kendi adaylarımızla ve kendi projelerimizle sahada olacağız. Milletimizin dertlerine derman olacak, sıkıntılarını çözecek bir altarnatif olarak karşılarına çıkacağız."

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.