Samsun'da yapımı devam eden ve bazı kavşaklarda ise hizmete giren Akıllı Şehir Trafik Güvenliği Projesine, Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Şen'den tepki geldi. Şen, "Samsun trafiğinde yaşanan karmaşa, Akıllı Şehir Trafik Güvenliği Projesi çalışmaları ile birlikte daha da vahim bir hale geldi" dedi.

ARAÇ KUYRUKLARI ARTTI

Başkan  Şen, yaptığı açıklamada, "Büyük şaşaalarla tanıtılan Akıllı Şehir Trafik Güvenliği Projesi'nin uygulamaya geçmesi; gerek Atatürk Bulvarı ile Cağaloğlu Bulvarı üzerindeki birçok dönerli kavşakların iptal edilerek her yöne sırası ile trafik akışı vermesi sonrasında, gerekse de Atakum'da tramvay hemzemin geçitlerinden karşıya geçişlerde, bekleme süresini artırdı. Bunun neticesinde de özellikle sabah ve akşam saatlerinde araç kuyrukları arttı, trafik akışı yavaşladı. Bu da hem zaman hem de yakıt israfı oluşturdu." dedi.


 
KARMAŞA VAHİM HALE GELDİ

Samsun trafiğinde yaşanan karmaşanın, Akıllı Şehir Trafik Güvenliği Projesi çalışmaları ile birlikte daha da vahim bir hale geldiğini söyleyen Salih Şen, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamasında, "Atatürk Bulvarı'nda trafiğin yoğun olduğu kavşaklara, AK Partili Belediye Başkanları her yıl 2 veya 3 adet Bat-Çık denilen alt geçit yapmış olsalardı Samsun trafiği bugün bu karmaşayı yaşamazdı" diye konuştu.

ÇUKURLARA DÜŞE DÜŞE

Şen, şehir içinde yolların durumunun da iyi olmadığını vurgulayarak şöyle konuştu:

"Şehiriçi yollarımızın durumunun vahametini ise hepimiz biliyoruz, izahata gerek var mı? Bozulmuş satıhlar, oluşmuş çukurlar ve tümsekler ne tamir ediliyor ne de yeni asfalt atılıyor. Hele şehrin göbeğindeki sanayinin yollarının hali ise içler acısı. Araç kullanırken ya bir kayakçı gibi slolamlar yapmanız ya da aracınızda oluşacak masrafı önemsemiyorsanız, çukurlara düşe düşe yola devam etmeniz gerekiyor. Bu eleştirimize birileri kalkıp belediyelerin yetki ve sorumluluk sınırlarından bahsetmesin lütfen. Vatandaş sorununun giderilmesini bekler, yetki kiminmiş onu bilmez."

Haydar ÖZTÜRK-Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.