Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şaban Sarıkaya, yeni doğan sünnetinin bazı komplikasyonlara yol açtığını belirterek, "Bu konu hakkında yıllardır uğraşan bir uzman olarak önerim sünnetin 6 yaşından sonra yapılmasıdır" dedi.

"6 YAŞINDAN SONRA YAPILMALI "

Prof. Dr. Sarıkaya, Kanal S'de Gürkan Sarıkaya'nın sunduğu Günaydın Samsun programının konuğu oldu. Sarıkaya, sünnetle ilgili merak edilen soruları yanıtlayarak, ailelere öneri ve tavsiyelerde bulundu. Sarıkaya, "Son yıllarda özellikle Amerika'da 2000'lere doğru 'yeni doğan sünneti çok faydalıdır' diye bir önerme başladı. Ama zaman içinde bunun çok da öyle olmadığı anlaşıldı ve bazı komplikasyonların olduğu görüldü. Yavaş yavaş onlar da yeni doğan sünnetini terk ediyorlar. Bu konu hakkında yıllardır uğraşan bir uzman olarak önerim sünnetin 6 yaşından sonra yapılması. Sünnet derisi doğduktan 3-4 yıl sonra tamamlanıyor. Ondan sonra normal haline geliyor. Buradan ailelere de bu mesajı verelim. Sünnetin 6 yaşından sonra yapılması gerekiyor. Bazen tıbbi gereklilik oluyor. Biz bu durumda tedavi amacıyla öneriyoruz. Geleneksel ve dini açıdan yapılan sünnetin de 6 yaşından sonra yapılması daha uygun" diye konuştu.

ELVAN İLHAN

Samsun'da jandarmadan seminer: Cezaevi personelleri ve hükümlüler bilgilendirildi Samsun'da jandarmadan seminer: Cezaevi personelleri ve hükümlüler bilgilendirildi

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.