Samsun'un tek uydu televizyonu Kanal S'de her hafta Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Volkan Kınaş'ın sunumuyla ekranlara gelen 'Samsun'dan Dünya'ya Sağlık' programına konuk olan Plastik Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Lütfi Eroğlu, plastik cerrahinin ne olduğu ve tedavileri hakkında önemli bilgiler verdi.

ESTETİK CERRAHİDE EN SIK BAŞVURULAN AMELİYATLAR NELERDİR? PROF. DR.LÜTFİ EROĞLU KANAL S EKRANLARINDA AÇIKLADI

 Plastik Cerahi Uzmanı Prof.Eroğlu, en sık hastaların başvurduğu ameliyatlar neler? sorusunu "Meme ile ilgi problemler, karın bölgesinde sarması olan hastalar,obezite sonrası sarkmaların onarımı gibi hasta grupları"şeklinde yanıtladı. 

OBEZİTE SARKMALARI SONRASINDA YAPLAN CERRAHİ TEDAVİ SÜRECİ VE MEMNUNİYET ORANI NEDİR? PROF. DR. LÜTFİ EROĞLU KANAL S EKRANLARINDA AÇIKLADI

Plastik Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr Lütfi Eroğlu,"Fazla kilo alıp vermeden kaynaklı oluşan obezite ve deformasyonlara ilişkin hastalar, kilo sorunu hatta  sağlıksal ve psikolojik anlamda sorun yaşadıkları için; cerrahi ameliyatlar  tamamlandıktan sonra hastanın özgüveni artıyor. Bu sebepten dolayı hasta memnuniyeti açısından oldukça yüksek başarı olan ameliyatlardır." diye aktardı.

BİRDEN FAZLA AMELİYATIN AYNI ZAMANDA YAPILMASI MÜMKÜN MÜ?PROF. DR.LÜTFİ EROĞLU KANAL S EKRANLARINDA AÇIKLADI

,"Hastanın yaşı,hastanın muayenesi sonrasında yapılan değerlendirmeler belirleyici oluyor. Hastanın sağlığının riske atılmaması gerekir." dedi

AMELİYAT SONRASI HASTANEDE YATIŞ SÜRESİ NEDİR?PROF. DR. LÜTFİ EROĞLU KANAL S EKRANLARINDA AÇIKLADI

 Prof. Dr. Lütfi Eroğlu, "Yapılan ameliyata göre değişmektedir, 1 gün yeterli olmakta,genellikle hastanede 2 gün kalış süresi bulunuyor.1 hafta evde yatış istiharat süresi verilmektedir diye açıkladı."

PLASTİK CERRAHİ HASTALARI SEÇİLİRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ PROF. DR. LÜTFİ EROĞLU KANAL S EKRANLARINDA AÇIKLADI

Prof Eroğlu,"Hastanın beklentisini belirlemek için ön görüşme çok önemli.Operasyonun detayları,iyileşme süreci,beklentilerinin belirlenmesi dışında hastanın yaşı,kilosu,sigara kullanıp kullanmaması, başka hastalığı olup olmadığının değerlendirilmesi etkilemektedir". diye aktardı.

CERRAHİ AMELİYAT YAZIN OLUNMAZ DOĞRU MU? PROF. DR. LÜTFİ EROĞLU KANAL S EKRANLARINDA AÇIKLADI

Plastik Cerrahi prefösörü Lütfi Eroğlu,"Her dönem ameliyat yapılabilir.Serin havaların güneşin olmadığı zamanların tercih edilmesi daha ağır basmaktadır. Örneğin, karın germe,gögüs, kol ve bacaklardaki uygulamalar bir dönem korse kullanılmalıdır.Yazın korse zordur. Baş boyun bölgesi ameliyatlarından sonra güneşten korunma gerekmektedir,mevsimi buna göre ayarlamak daha uygundur." dedi.

PLASTİK CERRAHİ AMELİYATLARIN RİSKLERİ NELERDİR? PROF. DR. LÜTFİ EROĞLU KANAL S EKRANLARINDA AÇIKLADI

"Anestezili ameliyatlar olduğu için, küçük veya büyük,erken veya geç dönemde komplikasyonlar gelişebilir. hiçbir tedavi risksiz değildir.Sigara, kan sulandırıcı ilaç kullanımı önemli" diyen eroğlu, "Riski azaltmak için sigara 3 hafta önce bırakılmalı" dedi

PLASTİK CERRAHİ İZ KALMAYAN BİR OPERASYON MUDUR? PROF. DR. LÜTFİ EROĞLU KANAL S EKRANLARINDA AÇIKLADI

Prof Eroğlu, "Az veya çok mutlaka kesilen heryerde iz kalır.Kişisel faktörler çok önemli. Cerrahi kullanılan meteryaller önemli olsa dahi, vücudun farklı bölgelerde farklı izler kalabilir.İzin gizli kalan alanlarda bırakılmasına özen gösterilir." dedi.

GÖZ KAPAĞI ESTETİĞİ GÖRME ALANINI ETKİLER Mİ? PROF. DR. LÜTFİ EROĞLU KANAL S EKRANLARINDA AÇIKLADI

Lokal anestezi ile, ofis şartlarında yapılabilmektedir.Estetiği bölgesel uyuşturma ile yapılır. Göz kapağı estetiğinde, hastanın görme alanı ciddi bir şekilde sorun varsa rahatlama sağlıyor. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN