Altın ve dolar fiyatı için bugün saat 21.00’de kritik bir karar açıklanacak. Piyasalar ABD Merkez Bankası Fed’den 28 yılın en sert faiz artırım kararını almasını bekliyor.Fed faiz kararı öncesinde Altın ve Para Piyasaları uzmanından tahmin geldi.İşte piyasalardaki son durum...

ABD ENFLASYONU KONTROLDEN ÇIKTI

Altın ve dolar fiyatları ABD'de geçen hafta açıklanan enflasyonun beklentileri aşmasının ardından bugün açıklanacak ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikası kararlarına odaklandı.Başta ABD'de olmak üzere küresel ölçekte yükseliş eğilimini sürdüren enflasyon piyasalardaki fiyatlamalar üzerinde de etkili olmaya devam ediyor.

GRAM ALTIN VE DOLAR

Tüm bu gelişmelerle yurt içinde dolar/TL'de iki gündür yaşanan 17,25 etrafındaki sakin seyir hafta ortasında da sürüyor. Benzer durum euro/TL için de 18 seviyesi için geçerli. Altının spot piyasadaki ons fiyatı ise dün düştüğü ve 16 Mayıs'tan beri en zayıf seviyesi olan 1.803 dolardan yüzde 0,5 artışla 1.817 dolara yükseldi. Gram altın fiyatı ise hafta başında 1043 liraya kadar yükselmesinin ardından dün 1005-1015 lira seviyelerinde hareket etmişti. Bu sabah ise 1009 liradan alıcı buluyor.

ALTIN VE DOLAR FİYAT TAHMİNİ

Yatırımcılar altın ve dolar fiyatlarına ilişkin fiyat tahminlerini araştırırken ,uzmanlar Fed faiz kararından sonra dolar ve gram altında gerileme olacağını söylediler. Dolar 15,88 TL , Gram altın içinse gerileme sonrası 950 TL öngörüsünde bulunuldu. Gerileyen dolar ve gram altın için bu seviyelerin alım fırsatı doğuracağını belirten uzmanlar, Fed'in 75 baz puan artırımı haberleri sonucunda piyasalarda fiyatlanmaların başladığını vurguladılar. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN