Türk Fizyolojik Bilimler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ümmühan İşoğlu Alkaç, Gaziantep Üniversitesi’ni (GAÜN) ziyaret etti. Kampüsü gezen Prof. Dr. Alkaç, GAÜN’ün parlayan yıldız olduğunu söyledi.
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı da olan Prof. Dr. Ümmühan İşoğlu Alkaç, GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı’yı makamında ziyaret etti. Ziyareti sırasında Prof. Dr. Bağcı’dan GAÜN hakkında bilgi alan Prof. Dr. Alkaç, kampüs içindeki çevre düzenlemesinin yanı sıra, modern fakülte ve enstitü binalarının kendisini çok etkilediğini vurguladı. GAÜN Kampüsü’nü gezerken parlayan yıldızın ışıltısını her yerde gördüğü değerlendirmesini yapan Alkaç, "Bu yıldızın ışıltısını her daim artırma çabasının bitmeyen enerji ve dinanizm ile sürdüğüne tanık oldum” diye konuştu.
Prof. Dr. Alkaç, GAÜN incelemeleriyle ilgili izlenimlerini şöyle dile getirdi:
“Birçoğu tamamlanma aşamasında modern ve farklı mimari görünümdeki yapılar hayata geçtiğinde kampüs, modernlik ve kullanım konforu açısından gıpta edilerek izlenecek bir düzeye ulaşacaktır. Yol boyu kampüse özellikli bir görünüm katan, sayılarının artırılarak koruma altına alınmasının ve farklılığının vurgulanması gereken fıstık ağaçlarının arasında, bu toprakları savunurken canlarını yitiren şehitlerimizin mutlu ve gururlu yüzlerini görür gibi oldum. Fiziksel özelliklere böylesi önem veren bir yapılanmanın; öğrenime, öğrencilere ve çalışanlarına da aynı değeri yansıtıyor olduğunu Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı, öğretim üye ve yardımcıları ve çalışanları arasında görmekten büyük mutluluk duydum. Yapılan bilimsel çalışmaların içerik ve yönteminin düzeyi, anabilim dalı çalışanlarına sunulan altyapı olanaklarının gelişmiş teknolojik özelliklere sahip olması takdire şayandır ve birçok araştırmacının ulaşmak istedikleri hedefe ulaşmış durumdadır".
Prof. Dr. Ümmühan İşoğlu Alkaç’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı ise “Sayın hocamızdan üniversitemize yönelik aldığımız bu övgüden son derece memnun oldum. Kendisinin öneri ve değerlendirmelerinden yararlanacağız” dedi. Bağcı, Prof. Dr. Alkaç’a ziyaret anısına hediye takdim etti.