Milyonlarca emekçinin merakla beklediği yeni asgari ücret, hükümet ve işverenin (TİSK) oy çokluğu ile saptandı. Türk-İş, son toplantıya katılmadı. Yeni ücret brüt 10.008, net 8.506 lira oldu.   
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve 1 Ocak 2023’ten geçerli olacak yeni ücret yüzde 54.66 artışla net 5.500 liradan 8.506 liraya yükseldi. 10 milyona yakın emekçi zamlı yeni ücreti şubat ayında alacak.   
15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na emekçileri temsilen katılan Türk-İş, 9 bin liralık teklifinin kabul görmemesi üzerine üçüncü toplantıda komisyondan ayrılmıştı. Türk-İş’in talebi ile saptanan ücret arasında 500 lira farkın olması  “emekçiye istediği verilebilirdi” yorumlarını beraberinde getirdi. Ancak işverenin “maliyet artar” gerekçesini öne sürmesinden ötürü 9 bin lira kabul edilmedi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “sırtında küfe yok, atıyorlar” sözleriyle toplantıya katılmayan Türk-İş ile 10 bin lira ve üzerinde tutar talep eden diğer sendikalara göndermede bulunması dikkat çekti.  Asgari ücretin satın alma gücünün erimesi karşısında ara zammın sinyalini de verdi Cumhurbaşkanı. Eğer can yakan hayat pahalılığı dizginlenmezse, önümüzdeki temmuzda asgari ücrete ara zam gelmesi yüksek olasılık.
Asgari ücretin yükselmesine koşut başta kıdem tazminatı tavanı olmak üzere SGK, GSS, isteğe bağlı sigorta, askerlik ve doğum borçlanması primleri, bireysel emeklilik kesintileri, işsizlik aylığı, 65 yaş üzeri ve engelli aylıkları da artacak.
Asgari ücretlinin ardından sıra memur, emekli, esnaf, çiftçi, dul ve yetim aylığına yapılacak zamma geldi. Milyonlarca gariban maaş ve aylıklarına asgari ücrette olduğu gibi yüzde 55 zam bekliyor.  3.500 lira gibi son derece düşük aylığa talim eden milyonlarca emeklinin aylığı soluk alabilecekleri tutarda artırılmalı.
Yıllarını çalışarak emeği ile ülke kalkınmasına katkı sağlayan emeklinin en düşük aylığı net asgari ücret düzeyine çıkarılmalı. Zira onlar bu parayı fazlasıyla hak ediyor.
Bu yıl olduğu gibi Türk-İş 2019 yılında komisyondaki oylamaya katılmamış, 2020’de uygulanan ücret hükümet ve TİSK’in oy çokluğu ile saptanmıştı. 2021’de yürürlüğe giren asgari ücret de işçi tarafının muhalefetiyle yine oy çokluğu ile tespit edildi.
2022 yılında ise ocak ve temmuz aylarından geçerli olmak üzere asgari ücret iki kez komisyonda oy birliği ile belirlendi.