Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılı itibariyle şehirler arası yolcu otobüslerinde hız takip döneminin başlayacağını açıkladı. Bakan Uraloğlu, yeni düzenleme kapsamında şehirler arası yolcu taşımacılığında kullanılan otobüslerde araç takip cihazı takma zorunluluğunun getirileceğini belirtti. Bu kapsamda otobüslerin konum, tarih ve saat bilgilerinin 2 dakikalık periyotlar halinde Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi'ne (U-ETDS) elektronik ortamda iletilmesi gerekecek.

ARTIK DAHA GÜVENLİ OLACAK

Bakan Uraloğlu'nun yaptığı yazılı açıklamada, yeni düzenlemenin 2024 yılında yürürlüğe gireceği ve şehirler arası yolcu taşımacılığında hız takip sisteminin etkin bir şekilde kullanılacağı vurgulandı. Yolcu taşımacılığında tercih edilen otobüslerde yaşanan kaza olaylarına dikkat çeken Bakan Uraloğlu, araç takip cihazlarıyla taşıtların anlık olarak takip edilerek güvenliği artırmayı amaçladıklarını ifade etti.

1 OCAK 2024'TE YÜRÜRLÜKTE

Uygulamanın, Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe gireceği belirtilirken, Bakan Uraloğlu, "Bu uygulama ile taşıtların konum, tarih ve saat bilgileri 2 dakikalık periyotlar halinde Bakanlığımızın ‘Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi’ne (U-ETDS) elektronik ortamda iletilecek ve taşıtların etkin bir şekilde takip edilebilmesi sağlanacak" ifadelerine yer verdi.

Müsavat Dervişoğlu kimdir? İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında? Müsavat Dervişoğlu kimdir? İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?

SEKTÖRÜN TALEPLERİ DİNLENECEK

Yolcu taşımacılığı sektöründe yaşanan sorunlara çözüm arayışında olduklarını belirten Bakan Uraloğlu, sektör temsilcileri ile gerçekleştirdikleri çalıştayda alınan talepler doğrultusunda düzenlemeler yapacaklarını vurguladı. Yolcu taşımacılığında yeni düzenlemelerin yanı sıra, şoför ve yolcu bilgilerinin Bakanlık tarafından kullanılacağı U-ETDS sistemi üzerinden elektronik olarak iletileceğini söyleyen Bakan Uraloğlu, bu sayede mevcut düzenlemelerin etkin bir şekilde uygulanmasını ve takip edilmesini sağlayacaklarını ifade etti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.