PTT 1. Lig’in 16. haftasında Osmanlıspor sahasında Antalyaspor’la 2-2 beraber kaldı. Maçın ardından teknik adamlar karşılaşmayı değerlendirdi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Osmanlıspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, maçın kırılma dakikasının 35. dakika olduğunu, bu dakikaya kadar sahada istedikleri her şeyi yaptıklarını belirtti. Vural, 41. dakikada gol yiyerek, şanssızlık yaşadıklarını söyledi.
İkinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalan Tonia Tisdell’in pozisyonunu değerlendiren Vural, "Böyle bir müdahaleyi sarı kartlı bir oyuncunun orta sahada yapmaması lazım" dedi.
"Tisdell atıldıktan sonra kaleci Ahmet sahneye çıktı" diye konuşan Vural, "Bu kadar yıldan beri hocalık yapıyorum bir kalecinin takımın kazandığı puanda bu kadar emeğinin olması çok önemli. Bu yüzden Ahmet’i yanaklarından öpüyorum, kendisine teşekkür ediyorum. Alınan 1 puan şampiyonluk yolunda çok önemli bir puan oldu. Çünkü rakip üstümüze çıkamadı" şeklinde konuştu.
Vural, kaleci Ahmet Şahin ve Mehmet Yıldız’a mücadelelerinden dolayı teşekkür etti.
"NE DESEM HANGİ ÖVGÜYÜ YAPSAM AZDIR"
Kaleci Ahmet Şahin’e övgüler yağdıran Vural, "Diarra’nın ayağından birebir pozisyonda penaltı yapmadan topları alması inanılmaz güzeldi. Kendisini tebrik ediyorum. Ne desem hangi övgüyü yapsam azdır kardeşimize" diye konuştu.
10 kişi kaldıktan sonra oyun tarzını değiştirdiklerini anlatan Vural, "Maçta rakibin 12, bizim 7 pozisyonumuz var. İkinci yarıda 2 pozisyonumuz var. Sonuç olarak dakika 90+3’te Mehmet kaleciyle karşı karşıya golü atsa işte o zaman futbolun garipliği ortaya çıkacaktı. Mehmet, pozisyonu değerlendirse maçın Ahmet’le beraber yıldızı olacaktı ama nasip değilmiş" ifadelerini kullandı.
Vural, "Seyredenleri hoplatan, kaçan gollerden dolayı Antalyaspor taraftarlarının çok üzüldüğü bir maç oldu. 2-2’nin bizim adımıza bir kazanç olduğu maç oynadık. Alınmış bir puan bizim için bir kayıp değil bir kazanç" dedi.
"1 YABANCI OYUNCU TAKVİYESİ YAPACAĞIZ"
Osmanlıspor’un 4-9 Ocak tarihlerinde Antalya’da kampa gireceğini bildiren Vural, yönetim kurulu ile devre arasında yapılacak transferleri değerlendireceklerini belirtti. Vural, "Yönetim kurulu olarak bana kendileri rica ediyorlar, ’Hocam, söyle alalım’ diye. Yaklaşımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Osmanlıspor lige çıkmak adında ikinci devre çok uğraş verecek" açıklamasında bulundu.
Osmanlspor’da 10. gününü geçirdiğini dile getiren Vural, devre arasında 1 yabancı oyuncu takviyesi planladıklarını sözlerine ekledi.
ANTALYASPOR CEPHESİ
Antalyaspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı, futbolcularını sergiledikleri mücadele dolayısıyla kutladı.
"Antalyaspor bugün oynadığı oyunla gerçekten lige layık olduğunu gösterdi" diyen Mandıralı, "Oyunun genelinde üstün olan bizdik. İkinci yarıda rakip 10 kişi kaldıktan sonra daha fazla pozisyonlar bulduk, değerlendiremedik. 2-0 yenik durumdan dönüş, bizim için muhteşem bir şey, farklı da kazanabilirdik. Ama oyuncularımın canları sağ olsun. Böyle oynasınlar, böyle savaşsınlar, arzularını sahaya yansıtsınlar bütün sonuçlara teknik adam olarak bütün eyvallah deriz. Yeter ki böyle onurlu gururlu mücadele versinler" ifadelerini kullandı.
Osmanlıspor’a karşı en fazla gol kaçırdıkları maçı oynadıklarına dikkat çeken Mandıralı, "Maçta çok fazla gol kaçırdık. Bunda rakibin 10 kişi kalması da etken oldu ama futbol bu. Değerlendirmek lazım. Bu golleri kaçırmak beceriksizlik, şanssızlık demek mümkün değil. Ama Antalyaspor takım gibi oynadığı için çok mutluyum. Bazı şeylerin habercisi oldu bu maç. Daha da düzelteceğiz" şeklinde konuştu.