Öncü Kadınlar Platformu Dönem Sözcüsü ve TÖRKAD Başkanı Zeynep Alkış, Mırın’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi hakkında verilen idam cezasını kınadı ve küresel eylem çağrısı yaptı.
Batı’nın Mısır’da gerçekleştirilen darbeye sessiz kaldığını, bugün ise idam kararlarına sessiz kalarak katliamlara kapı araladığını vurgulayan Öncü Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Alkış, Mursi’ye verilen idam cezasını kınadı.
Mursi’ye verilen idam kararının adaleti ayaklar altına alınması, halkın iradesinin boşa çıkartılması anlamına geldiğini ifade eden Alkış, “Hukuk dışı tamamıyla siyasi ve ideolojik olan bu kararlar yok hükmündedir, vesayetin deşifresi olarak görülmelidir” dedi.
“Yaşanan hukuksuz süreci sona erdirmek, haksızlıkları bitirmek ve Mısır halkının yanında durmak için küresel eylem çağrısı yapıyoruz" diyen Alkış, "Dünya kadınları ayağa kalkmalıdır. Eş zamanlı eylemlerle Mısır halkının sesi, mazlumların çığlığı olmalıyız. Mısır darbesinin uluslararası ceza yargısına taşınması için hukuki çalışmalara imza atmalı, halkın iradesini gasp edenlerin kanlı oyununu bozmalıyız" diye konuştu.