Samsun'dan deprem bölgesine gönüllü giderek sağlık ve arama kurtarma çalışmalarına destek veren personele teşekkür eden Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, "Elimizdeki bütün imkanlar ile gücümüzü ortaya koyduk" dedi.

HAYATIMIZ BOYUNCA UNUTAMAYIZ

OMÜ Konuk Evi'nde düzenlenen kahvaltı programına; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Prof. Dr. Sevim Alışır, Prof. Dr. Cengiz Batuk, Genel Sekreter Prof. Dr. İdris Varıcı ile bölgede görevlendirilen çeşitli birimlerdeki personel katıldı. Çalışmalara destek veren personele teşekkür konuşması yapan Ünal, “6 Şubat Pazartesi günü acı bir sabaha uyandık. Yaşanan depremde birçok vatandaşımızı kaybettik, gözlerimiz hayatımız boyunca unutamayacağımız trajedilere tanıklık etti. Birbirimize sarılarak, Allah’ın izniyle bu süreçten hep beraber çıkacağız. Sağlık, arama kurtarma, yardım ve dayanışma ile tekrardan birlik beraberliği inşa ettik. Bunu yaparken hiç bir arkadaşım neden ve niye demedi. Elimizdeki bütün imkanlar ile gücümüzü ortaya koyduk” diye konuştu.  

CANLA BAŞLA ÇALIŞILDI

Bir eğitim kurumu olarak canla başla çalışıldığını dile getiren Rektör Ünal, “Olan her olayı kendi açımızdan değerlendiriyoruz. Payımıza ne düşüyorsa değil imkânımız neye yetiyorsa en iyisini yapmaya çalışıyoruz. OMÜ'de okuyup deprem bölgesinde bulunan 2 bin 500 öğrenci arkadaşımız için gönüllü arkadaşımız burada onlarla ilgilenmek, destek olmak için hazır bekliyor. Ülkemiz bulunduğu konum nedeniyle deprem riskini maalesef ki bulundurmaktadır. 2020 de temelleri atılan arama kurtarma ekibimiz içinde tüm öğrencilerimizin orada yerini almasını ve bu konuda farkındalığın oluşmasını desteklemekteyiz. Bizler bu tür felaketlerde lider ruhlu olmalıyız. Yaşadığımız ve bundan sonra yaşanmasını istemediğimiz durumlarda oturup ağlamak yerine ne yapmalıyım, ne yapabiliriz demeliyiz” ifadelerini kullandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.