Şırnak’ın Silopi İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen ’Duymayan kulak kalmasın’ projesi kapsamında, müzik öğretmenleri öğrencilere müzik aletlerini tanıtıp, konser verdi.
Silopi’de görev yapan müzik öğretmenleri, ’Duymayan kulak kalmasın’ projesi kapsamında Silopi Yenişehir İlkokulu’nda konser verdi. İlk olarak müzik aletlerini tanıtan öğretmenler daha sonra mini konser vererek öğrencilere müzik ziyafeti verdi. Konserde öğretmenler söyledikleri şarkılar ile öğrencileri doyasıya eğlendirdi.
Silopi Kaymakamı Ali Arıkan Yenişehir İlkokulu’nda düzenlenen proje kapsamında düzenlenen konsere katıldı. Konser sonrası Kaymakam Ali Arıkan projede görev alan öğretmenlerle bir araya gelerek, proje ve bu kapsamda yapılan etkinlikler hakkında bilgi aldı.
Kaymakam Arıkan, çocuklara müzik aletlerinin tanıtılması ve müziğin sevdirilmesi amacıyla başlatılan ’Duymayan kulak kalmasın’ projesinde görev alan tüm öğretmenleri tebrik ettiğini söyledi. Kaymakam Arıkan, ilçede buna benzer projelerin arttırılması gerektiğini ve bu konuda her türlü desteği vereceğini ifade ederek, proje kapsamında görev alan tüm öğretmenlere teşekkür ettiğini kaydetti.
Proje hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Aydınoğlu ise, ilçe genelinde okullar için ’Duymayan kulak kalmasın’ adı altında bir müzik projesi yaptıklarını söyledi. Aydınoğlu, "Bu projemiz kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yapılmaktadır. Projemizin başlangıç noktası Başköy İlkokulu’dur. İlçe merkezindeki diğer okullarımız ve köy okullarımız ile devam edeceğiz. Bu projede tamamen ilçemizdeki müzik öğretmenleri yer aldı. Okullarımıza gideceğiz, okul yöneticilerimiz ve öğrencilerimiz ile bir araya gelerek, çeşitli müzik aletlerini tanıtacağız, hem müziği sevdireceğiz, hem öğreteceğiz" dedi.