AHMET MUTLU KANAL S EKRANLARINDA KONUŞTU

OMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Mutlu, yaptıkları araştırmalar sonucunda Samsun'un kozmopolit bir kent olduğu, bu kozmopolit yapıya yönelik yeterli ve isabetli toplum ve kültür politikaları üretemediği, bunun da kentin bugünü ve geleceğiyle ilgili sorunlarda kentlilerin bir araya gelerek bir otak akıl oluşturmalarını engellediğini belirtti. 

UZUN'UN YAZISINI ÖRNEK GÖSTERDİ

Samsun'un uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S ekranlarında Sefa Aşar'ın sunmuyla 'Uyan Samsun' programına konuk olan kent bilimci Mutlu, kentin sorunlarını masaya yatırdı. Mutlu öncelikle Samsun Medya Grubu Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun'un 3 Ağustos tarihli Umudu olmayanın atı koşmaz!.." başlıklı köşe yazısına değinerek, "Yaptığımız araştırmalar sonucunda temelde bir kent kültürü eksikliği problemi var. Kozmopolit kitlelerin benemseyebileceği ortak bir kent kültürü oluşturulamamış. Necdet beyin dediği ortak akıl üretebilmek üzere bireylerin bir araya gelmeleri mümkün olamıyor. Ben de Necdet bey gibi katılımcı demokrasinin Samsun'da işlevselleştirilememiş olduğunu düşünüyorum" dedi. 

KENT KONSEYİ VURGUSU

Kent kültürünün birbirinden farklı insanları bir arada tutan tutkal olduğunu ve burada yerel yönetimlere büyük işler düştüğünü kaydeden Mutlu, sözlerine şöyle devam etti:
"Yaptığımız çalışmalarla kent kültürünün evrensel boyutları itibariyle maalesef Samsun'un vasat olduğunu tespit ettik. Bana göre Samsun'un en önemli problemlerinden birisi, kente başka şehirlerden gelen kişilerin bir ortak kültür içinde kendilerini görmemeleri nedeniyle, bu kentte kendilerini geldikleri yere referansla ifade etmelerine yol açmış. Bu aslında doğal ama araştırmada kentsel aidiyetin çok zayıf olduğunu görüyoruz. Bu konuda yerel yönetimlere büyük iş düşüyor. Büyükşehir Belediyesi özellikle kentli bireylerin kimliklerini besleyici, politikalar ve araçlar geliştirilmeli. Halkın fikrine başvurulmalı ve bunların uygulamada karşılığı olmalıdır. 30 büyükşehir içinde kent konseyi olmayan ender belediyelerden biri Samsun Büyükşehir Belediyesi'dir. Türkiye'de kent konseylerine en çok ihtiyaç olan yer Samsun'dur"

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.