Mardin’in Nusaybin ilçesinde dünyanın farklı ülkesinden birçok kadın Kadınlar Günü etkinliğinde bir araya geldi.
Nusaybin Mitanni Kültür merkezinde bir araya gelen ve aralarında HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Şırnak Milletvekili Selam Irmak, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Februniye Akyol, Nusaybin Belediye Eşbaşkanı Sara Kaya ile çok sayıda kişi Maryakup Mahallesi’nde bulunan Türkiye Suriye sınırın sıfır noktasında kadar yürüdü.
Kalabalığa seslenen Yüksekdağ, "Kobani’de, Şengal’de o kadın kahramanların öncülüğünde bir mücadeleyi kazanıma götürdüysek bütün Türkiye ve Kürdistan’da da kadınların öncülüğünde barışı, çözümü, eşitliği ve adaleti kazanacağız. İşte bu kavga ve sevda özgürlük kavgasıdır. Kadınlar, kendilerine dayatılan ve mücadelelerini hapseden bütün duvarları yıkıp geçtiler. O demir tellerin tam arkasında bizim gibi kol kola yürek yüreğe vermiş kadınlar var” dedi.
Yüksekdağı’ın konuşmasından sonra Abdullah Öcalan’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için gönderdiği mektubu okundu. Konuşmalardan yerel sanatçılar ve Rojda’nı verdiği konserle etkinlik devam etti.