Fındık taban fiyatlarını nokta atışı bilen usta gazeteci Necdet Uzun, seçimlerin “Nisan ya da mayıs ayında yapılacağını” 12 Ekim 2022’de; 14 Mayıs 2023'te yapılacağını da hem 26 Kasım 2022 hem de 11 Ocak 2023’te yazdığı köşe yazılarında ortaya koymuştu.

TAHMİNİ DOĞRU ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından seçimlerin tarihinin 14 Mayıs olarak açıklanmasından sonra usta gazeteci Necdet Uzun’un tahmini, bir kez daha doğru çıktı. Samsun Medya Grubu Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun, 12 Ekim 2022’deki köşe yazısında, seçimlerin, okulların tatili, üniversite sınavları, Ramazan Bayramı ve hac dönemi nedeniyle nisan ya da mayıs ayında yapılacağını yazmıştı.

Uzun, 26 Kasım 2022 “Sürpriz seçim tarihi” başlıklı yazısında, 14 Mayıs tarihinin tercih edilecek olmasının gerekçelerine de işaret ederek, şöyle demişti:


“Normal takvimin olduğu  gün, Yüksek Öğrenim Kurumları Sınavı da var...
Ramazan Bayramı ve hac dönemi de eklenince; 18 Haziran’da seçim ihtimali mümkün değildir!..
Bugünlerde hem “Cumhur” hem de “Millet” ittifakı cenahından bu gerekçelerle gelen açıklamalarla da seçimlerin belirlenen takvimden önce yapılacağı netleşmiştir...
Öyleyse “Seçim ne zaman olacaktır?”...
Ben, “14 Mayıs 2023 Pazar” diyorum...
Neden mi?..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu tarihte seçim yapılmasını isteyecek olmasının gerekçeleri var 
elbette...
Mesele, bugün itibarıyla 72 yıl öncesine 
dayanmaktadır...
Çünkü bu tarihle; Demokrat Parti ile Menderes ve arkadaşlarının 27 yıllık tek parti dönemini bitirdiği “14 Mayıs 1950 ruhu”nu hatırlatmak ve canlandırmak isteyecektir!..Sık sık rahmetli Menderes’ten övgüyle söz eden Erdoğan, eski Demokrat Partili ailelere, bu tarihle, bir mesaj da vermiş olacaktır!..
Çünkü, bu ülkede “Menderes” ismi, siyaset sahnesinde önemli bir işarettir!..
Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk mitingini de İzmir ya da Aydın’dan başlatırsa şaşırmam!..”

Duayen gazeteci Necdet Uzun, en son 11 Ocak’ta yazdığı ve net biçimde 14 Mayıs tarihini verdiği “Sürpriz müjdeler gelebilir” başlıklı köşe yazısında da “14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçim öncesinde, Erdoğan’ın müjdeleri peş peşe sıralaması, sürpriz olmayacaktır!.. Bekleyelim görelim!..” ifadelerine yer vermişti.

Köşe yazılarını okumak için fotoğrafa tıklayınız; 

Haber Kaynak: Merve İlhan

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.