Kanal S ekranlarında önemli açıklamalarda bulunan SAMGÜDEF Genel Başkanı Op. Dr. Mustafa Seven, Samsun'un potansiyelinin doğru kullanılamadığını, bu nedenle hak ettiği yere gelemediğini söyledi.

"ORTALAMANIN ALTINDA"

Kanal S ekranlarında gazeteci Said Çetintaş'ın sunduğu Yakın Açı programının konuğu Samsun Gümüşhane Dernekleri Federasyonu (SAMGÜDEF) Genel Başkanı Mustafa Seven oldu. Seven, "İstihdamı artırmak için bize vizyon projeler gerekiyor. Samsun'un üniversite hastanesi ile birlikte 29 hastanesi var. Bu imkanlar çoğu ilde yok. Samsun, sağlıkçı sayısı, hastane imkanları, ulaşım imkanları açısından baktığınız zaman sağlık turizmi açısından çok büyük bir potansiyele sahip. Samsun, Türkiye'nin 16'ncı büyük şehri ama kişi başı gayri safi milli hasılaya baktığınız zaman ortalamanın altında bir şehir. Ekonomi olarak Türkiye'nin ilk 20'sinde bile değil" dedi. 

"VİZYONDAN KAYNAKLANIYOR"

Sağlık turizmi açısından Karadeniz şehirlerinde imkanların yüksek, devlet yatırımlarının sağlam yapıldığını vurgulayan Seven, "Özel hastanelerde bir çok insanımız çalışıyor. Gelen hastalar otelcilik, yiyecek, sosyal ve alışveriş hizmetlerinden de yararlanıyor. Sağlık turizmi Samsun için çok önemli, Karadeniz'e yakın ülkelerin sağlık sistemlerine baktığınız zaman bizim kadar gelişmiş sağlık sistemleri yok. Ama biz bir türlü hak ettiğimiz yere gelemedik. Bu durum turizmde de aynı. Kuş Cenneti çok ciddi bir varlık. Biz bunu ön plana çıkaramadık. Samsun'da bu kadar imkan varken insanların ne kadar başarılı ne kadar başarısız olduğunu değil de ne yapılabilir noktasını düşünmek gerekiyor. Sanayi ve Çalışma Bakanlığı'nın bir araştırmasında ilk 50'de Samsun'dan bir ilçe yok. Bunun sebebi vizyondan kaynaklı" diye konuştu. 

ÖZEL BİR ŞEHİR

Samsun'un çok özel bir şehir olduğunu dile getiren Seven sözlerini şu şekilde tamamladı: "Ben, siyasetin daha nazik olmasını, insanlarımız arasında dostluk köprüleri kurulmasını, insanların olaylara geniş bakmalarını, devletin yaptıklarını görmelerini, insanların birbirini kırmadan mutlu yaşamalarını arzu ediyorum. Sivil toplum kimsenin rakibi değildir. Sivil toplum Samsun için  çalışır, Samsun için hizmet verir. yaşadığı topluma değer katmaya çalışır."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.