Genel seçimlerin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olmasıyla birlikte aday adayları belli olmaya başladı. Samsun'dan Op. Dr. Mustafa Seven ise AK Parti'den Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan ilk isim oldu. 

DEPREM, ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ GÜNDEMİ 

Seven, AK Parti Samsun İl Başkanlığı'nda yoğun katılımın olduğu basın açıklamasında sözlerine, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve afetzede vatandaşlara ise geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı. Kendisinin de depremde Antakya'da bulunduğunu ve yaralandığını kaydeden Seven şunları söyledi: "Bildiğiniz üzere Cumhuriyet tarihinin en fazla can kaybına, yıkıma ve acıya yol açan 6 Şubat depremleri ve sonrasındaki artçı sarsıntılar nedeniyle durumu daha da ağırlaştıran bu ‘Yüzyılın Felaketi’, ülkemizin en acil ve en önemli gündemi durumundadır. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar ve baş sağlığı, depremlerde yaralanan vatandaşlarımıza Cenabı Allah’tan acil şifalar niyaz ediyorum. Bu depremlerde birçok arkadaşımız ve dostumuz da dâhil olmak üzere on binlerce insanımız hayatını kaybetti. Elbette ki bu canlarımızı geri getiremeyiz ama Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın üstün liderliği ve güçlü iradesinin ortaya koyduğu kararlılık ile tüm zararları, kayıpları telafi edeceğimize kimsenin şüphesi olmasın. Deprem bölgesindeki şehirlerimizin normalleşme süreci tamamlanmadan bize durmak dinlenmek haramdır. 6 Şubat’ta iş için bulunduğum Antakya’da depremi bizzat yaşadım ve hafif yaralarla atlattım. Deprem sonrası Antakya’da gönüllü olarak elimden ne gelirse yapmaya çalıştım yaraların sarılması sürecinde orada bulunmayı görev addettim. Devletimizin tüm unsurları ile deprem bölgesinde verdiği mücadeleye, Türk milletinin tarihin altın harflerle yazacağı yardım seferberliğine, deprem bölgesinde felakete maruz kalan insanlarımızın üstün vakar ve metanetine bizzat şahit oldum."


      
GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR

Konuşmasında Samsun'un potansiyeline de değinen Seven, "Samsun bizim hayatımızdır. Samsun’u dünya şehirleri arasında en üst sıralara taşımak için düşündüklerimi ve projelerimi daha önceleri birçok ortamda ve platformda ifade etmiştim. Gerek sahip olduğu hava, kara ve deniz ulaşım imkânları ile gerek güçlü alt yapısı ile verimli ovaları ve doğal güzellikleriyle Samsun vizyonu olan bir şehirdir. Şundan eminim ki; üretim, ekonomik kalkınma ve sosyal refah alanında Samsunumuzu çok güzel günler beklemektedir" dedi.

DÖNÜŞÜM SÜRECİ HIZLANACAK

"Sanayi ve tarım sektöründeki lojistik ve pazarlama projelerimiz, sağlık turizmi alanındaki çok büyük potansiyelimizi harekete geçirecek organizasyon ve tanıtım hamlelerimiz, doğal ve tarihi zenginliğimizi turizm sektöründe üst sıralara taşıyacak planlarımız ile Samsunumuz Türkiye’nin geleceğinin şehri olacaktır" ifadelerini kullanan Seven, "Samsun’u kongre ve fuar etkinliklerinin en üst düzeyde yapıldığı hatta ilk sırada yer aldığı uluslararası merkez haline getirme konusunda kararlıyız. Samsunumuzun kentsel dönüşüm süreçlerini hızlandırmak sahip olduğumuz Samsun vizyonunun en önemli unsurlarındandır. İktisadi ve sosyal projelerimiz ile sağlayacağımız istihdam ve ekonomik refahın artışı paralelinde gençlerimizi şehrin kalkınmasında en önemli unsur haline getireceğiz. Milli mücadelenin sembol şehri, başka bir ifade ile Atatürk’ün şehri olan Samsun’a bu açıdan bakıldığında cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu 2023, 2053 ve 2071 vizyon hedeflerinde öncü şehir olmaya da adaydır" diye konuştu. 

EN İYİ HİZMET SÖZÜ

Milletvekili olduğunda Samsun'a en iyi şekilde hizmet vereceğine dair söz veren Seven sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Tıp dalında ki 6 yıllık lisans eğitimim yanında, dört yıllık doktora, dört yıllık sağlık yönetimi lisans, sağlık yönetimi Yüksek lisans ve hukuk ön lisans eğitimi, 29 yıllık hekimlik tecrübem, uzun yıllardır yürüttügüm sivil toplum kuruluşu Başkanlığı faaliyetlerinden edindiğim deneyimlerim, özel sektör alanında kurmuş olduğum kurumların yaşaması için verdiğim mücadeleden edindiğim bilgilerimle Samsun’a ve ülkeme faydalı olabilmek için Dünya lideri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Samsun milletvekili olarak hizmet etmek istiyorum. Nasip olur milletvekili olursam, ulaşılabilir olacağıma ve vatandaşımızın sıkıntılarına çözüm bulmak için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum. Ülkemizin içinden geçtiği bu zor ve çetin günlerde, Türkiye’yi yeniden ayağa kaldıracak güç ve iradenin milletin sevgisini kazanmış, milletin de kendisini sevdiği Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan başkasında olamayacağını bir kere daha hatırlatmak istiyorum."

Haber Kaynak: Mustafa İNAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.