TÜBİTAK Bilim Genç Dergisi ile Muş Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) ortaklaşa ‘Robot Bilim Etkinliği Projesi’ hazırladı.
TÜBİTAK Bilim Genç Dergisi; bilim ve teknoloji farkındalığını artırmak ve okurlarına bilimi sevdirmenin yanı sıra uygulamalı olarak bilimin içine çekmek amacıyla bu yıl ortaokul 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik pilot uygulama ile ‘Robot-Bilim’ etkinlikleri düzenledi. Bu etkinlik kapsamında Muş Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerinden TÜBİTAK İl Koordinatörü İbrahim Koç ve Bilişim Öğretmeni Ali Durna tarafından TÜBİTAK ‘4006-Robot Bilim Fuarları Robot Bilim Etkinliği’ kapsamında iki gün boyunca 14 okulun temsilcisi olan 28 öğretmene robot-bilim uygulamaları eğitimi verildi.
BİLSEM’in gerçekleştirdiği bu proje kapsamında etkinliğe katılan her okula 6 set robot verilirken, okulların etkinliklerini gerçekleştirmeleri için TÜBİTAK tarafından maddi destek sağlandı. Robot-bilim etkinliği çerçevesinde bu yıl 420 öğrencinin eğitilmesi bekleniyor.
Robot-bilim etkinliklerine İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ile Şube Müdürü Bayram Güler katıldı. Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, robot-bilim etkinliğine katılan öğretmenlere, bu eğitimi veren BİLSEM öğretmenleri ile Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Murat Taşdemir’e teşekkür etti.