Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilerin yaşam kalitesini artırmak ve sağlık sorunlarını hafifletmek adına önemli bir adım attı. SGK'nın yaptığı son açıklama ile SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve EYT'li emeklilere yönelik ücretsiz kaplıca tatili uygulamasının detayları duyuruldu. Bu gelişme, sağlık sorunları yaşayan emekliler için büyük bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Kaplıca tedavileri, özellikle romatizmal ve ortopedik rahatsızlıklar başta olmak üzere pek çok sağlık problemine iyi geliyor. SGK'nın bu uygulaması, emeklilerin sağlık sorunlarına doğal bir çözüm sunarak, onlara iyileşme ve dinlenme imkanı sağlıyor.

SAMSUN'DA ÜCRETSİZ KAPLICA TEDAVİSİNİN UYGULANACAĞI OTEL VE TESİSLER

SAMSUN HAVZA MAARİF OTEL KAPLICASI İMARET MAH. HAMAMÜSTÜ SOK. NO: 20
182 SAMSUN HAVZA ANCERE TERMAL OTEL İMARET MAH. ATATÜRK CAD. NO: 98
183 SAMSUN LADİK LADİK HAMAM AYAĞI KAPLICA TESİSİ HAMAMAYAĞI KÖYÜ 

SGK'NIN ÜCRETSİZ KAPLICA TATİLİ ŞARTLARI

Bu fırsattan yararlanmak isteyen emekliler için belirlenen şartlar şu şekilde sıralanıyor:

Emeklilerin, kaplıca tedavisi gerektiğine dair sağlık raporu alması gerekir.

Alınan raporların maksimum 6 aylık geçerlilik süresi bulunmaktadır. Bu süre içerisinde herhangi bir kaplıca işletmesine başvurulmaması halinde, raporun yenilenmesi gerekir. Kaplıca ücretlerinin SGK tarafından karşılanabilmesi için, tedavinin Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış bir işletmede yapılması şarttır. Kaplıca tedavisine eşi ile birlikte gitmek isteyen emeklilerin, bu durumun raporda belirtilmesi gerekir.

TÜM EMEKLİLER İÇİN GEÇERLİ

Bu uygulamadan 81 ildeki tüm emekliler yararlanabilir. Sağlık sorunları nedeniyle zor günler geçiren emekliler için büyük bir kolaylık sağlayan bu uygulama, onların hem bedensel hem de ruhsal olarak rahatlamasına olanak tanıyor.

SGK'NIN ÜCRETSİZ KAPLICA TATİLİNE NASIL BAŞVURULUR? 

Ücretsiz kaplıca tatili uygulamasından faydalanmak isteyen emeklilerin, öncelikle ilgili sağlık kuruluşlarından gerekli sağlık raporlarını alması gerekmektedir. Daha sonra, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı kaplıca işletmeleri ile iletişime geçerek, SGK tarafından sunulan bu fırsattan yararlanabilirler.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden çığır açacak uygulama: 'JobSocia' Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden çığır açacak uygulama: 'JobSocia'

Sağlık Bakanlığınca İşletme İzni Verilen Kaplıca Tesisleri Listesi için tıklayınız.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.