Samsun Mobilyacı İş Adamları Derneği (MOBİD)'nin geleneksel hale getirdiği aylık toplantısında, sektör için gerçekleştirilen çalışmalardan bahseden TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Gelemen'deki TİGEM arazisi içindeki alan 36 yıllığına kiraya verilmişti. Biz de oranın organize sanayi bölgesi olabilmesi için büyük çabalar sarf ettik. Yatırımcılara güvendik, taahütünü yaptık ve 110'un üzerinde de müracaat geldi" dedi.

GELENEKSEL BULUŞMA

MOBİD'in geleneksel hale getirdikleri aylık kahvaltı toplantısı bu ay Yeşiloğlu Restoran'da Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nun konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleştirdi. Mobilya sektörünün geliştirilmesi için yapılan toplantıya dernek üyeleri tarafından yoğun katılım sağlandı.

ÇALIŞMALARDAN BAHSETTİ

Ticaret ve Sanayi Odası'nın yaptığı çalışmalarından bahseden Murzioğlu, "Bildiğiniz üzere Samsun'dan sizlerin katılımıyla bir kongre merkezi, fuar yaptık. Avrupa Birliği desteğiyle Samsun'a bir lojistik merkezi kazandırdık. Üniversiteyle ortaklaşa hareketle Teknopark'ı faaliyete geçirdik. Merkez Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yine Avrupa Birliği projesi olarak hibe olarak aldığımız Metal Metroloji Kalibrasyon Merkezini hayata geçirdik. Bunların hepsi Samsun'da bütün üyelerimizin hizmetinde faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor" diye konuştu.

'BÜYÜK ÇABA SARFETTİK'

Samsun'un çok geliştiğini ve Türkiye'de yapılan istatistiklere göre en yaşanılabilir şehirlerden bir tanesi olduğunu dile getiren Murzioğlu, "Külterel ve sosyal, Samsun'un geşilmesine katkı sağlayan herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Fakat gelin görün ki sizin de kanayan bir yaranız olan imalat konusunu Samsun'da alt yapısını oluşturamadık. Bunda kabahatin kimde olduğunun önemi yoktur. Gelemen'deki TİGEM arazisi içindeki alan 36 yıllığına kiraya verilmişti. Biz de oranın organize sanayi bölgesi olabilmesi için büyük çabalar sarf ettik. Bunu bire bir Türkiye Odalar Borsalar Biliği'nde Cumhurbaşkanımızla beraber görüştüm. Kendisinden söz aldık ve buraya Tarım Bakanı, Sanayi Bakanı geldi. Toplantı neticesinde oranın bir bedeli olduğunu, bu bedelinde taahhüt halinde bizlere verileceği söylendi. Biz de o taahütü yerine getirdik.Ben burada yatırım yapacak olan yatırımcılara güvenerek taahütünü yaptık. Yatırımcılara güvendik, taahütünü yaptık ve 110'un üzerinde müracaat geldi. Biz üretenin her zaman yanındayız, destek olmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Zeynep BARUTCU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.