Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Makine Mühendisleri Odası (MMO) Mersin Şubesi üyeleri, yeni torba yasayı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önüne siyah çelenk bırakarak protesto ettiler.
Öğle saatlerinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen üyeler, sloganlar atarak yeni yasaya tepki gösterdiler. Burada üyeler adına açıklama yapan MMO Mersin Şubesi Başkanı Seyfettin Atar, bu torba yasanın kabul edilemeyeceğini ifade ederek, "Ülkemizde iş cinayetlerinin ve yolsuzlukların üzerine toprak atılırken, bu canların hesabını soran ve rant dağıtımına karşı toplumsal faydanın peşinde koşan TMMOB ve bağlı odalar yok edilmek isteniyor. Önce mali denetim tehdidiyle sonra miting meydanlarında hedef gösterilerek, ardından yetkilerini kısıtlayarak TMMOB üzerinde vesayet oluşturulmaya çalışılıyor. Ancak bilinmelidir ki mühendis, mimar, şehir plancıları ve meslek örgütleri, ülke, kamu, halk, meslek, meslektaş yararı bütünlüğündeki mücadelesini sürdürecektir. Odalarımız 1970’lerden bugünlere dek oluşturduğumuz demokratik mevzileri koruyacaktır. Toplumsal muhalefet güçleriyle birlikte eşit, özgür, demokratik, halkının refah, kardeşlik ve barış içinde yaşadığı, bilim ve tekniğin ışında yeni bir Türkiye mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na da seslenen Atar, "Hazırladığınız yasa değişikliği, meslek alanlarımızın ve TMMOB’nin tüm birikimlerini halkımızın yararına kullanmaya, ülkemizi aydınlık geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam etmemizi engelleyecektir. Unutmayın ki TMMOB’yi yok etmeye çalışsanız da TMMOB Soma’da, Ermenek’te, Zonguldak’ta, Atatürk Orman Çiftliği’nde, bu ülkenin toprağının altını üstüne getirenlere karşı Kazdağları’nda, nükleer santrallere karşı Mersin’de, Sinop’ta, suyumuzun ticarileştirilmesine karşı Karadeniz’de, Akdeniz’de, Ege’de, Alakır Vadisi’nde, Artvin Cerattepe’de, Yırca’da, Diyarbakır Hevsel bahçelerinde, Burdur’da, Bartın’da, Sakarya Karasu’da, yani her yerdeyiz. O yüzden bu torba yasaları derhal geri çekin" şeklinde konuştu.
Basın açıklamasının ardından üyeler, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü kapısına siyah çelenk bıraktı.