Acıbadem Adana Hastanesi, Adana Gündoğdu Koleji Gymboree’deki öğrencilere el yıkama eğitimleri vermeye başladı.
Acıbadem Adana Hastanesi ile Adana Gündoğdu Koleji Gymboree arasında yapılan işbirliği neticesinde hastanede görevli hemşireler minik öğrencilere slaytlar eşliğinde ve uygulamalı olarak el yıkama eğitimleri veriyorlar.
Bu proje kapsamında okulda eğitimleri devam eden öğrencilere el hijyeninin önemini anlatmayı ve bu alışkanlığı kazandırmayı hedeflediklerini söyleyen Acıbadem Adana Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Gülay Albak, el yıkamanın küçük yaşlarda kazanılarak sürdürülmesi gereken bir alışkanlık olduğuna vurgu yaparak, “Kişisel hijyen doğru el yıkama ile başlar” dedi. Albak, el yıkama alışkanlığının birçok hastalığın daha yayılmadan önlenmesindeki önemine dikkat çekerek doğru el yıkamanında bir tekniği olduğunu belirtti ve bu yönde hazırladıkları slaytlar eşliğinde uygulamalı eğitimler verdiklerini söyledi.
Gülay Albak tarafından Adana Gündoğdu Koleji Gymboree’de ilki verilen eğitim minik öğrenciler için keyifli ve eğlenceli anlara dönüşürken hastane tarafından eğitimlerini tamamlayan öğrencilere “Köpük Balığı” sertifikalarının da verileceği belirtildi.