Oktay ÇAYIRLI/MİLAS (Muğla), () - ÜLKEDE son günlerde artan terör saldırılarında çok sayıda şehit verilmesinin ardından sokağa dökülen Milaslılar, terör örgütü PKK'yı protesto etti. Basın açıklamasının ardından dev pankartlarla yürüyüşe geçen binlerce Milaslı, tepkisini gösterdi. Yürüyüşün bittiğinin duyulması üzerine kalabalık bir grup, HDP İlçe Başkanlığı'na yürümek istedi. Polisin engellediği grup, ardından dağıldı.
Çeşitli partiler ile sivil toplum örgütlerinin çağrısıyla birlikte sosyal medya üzerinden örgütlenen yaklaşık 7 bin Milaslı, dün akşam Atapark'ta buluştu. İstiklal Marşı'nı okuyan ve şehitler için saygı duruşunda bulunan grup, sık sık "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Her Türk asker doğar", "Vatan sana canım feda", "Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir" sloganları attı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Çağlar Saltık, şunları söyledi:
"Milaslılar olarak terör örgütü PKK'nın hain saldırılarını kınıyor, bu uğurda bugüne kadar hayatlarını ortaya koymuş kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabır, gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Buradan bir kez daha hainlere ve işbirlikçilerine sesleniyoruz. Dünyaya medeniyet öğretmiş, en umutsuz anda bile kanlarını son damlasına kadar ortaya koymuş bir milletin ferdi olarak sizlere asla fırsat vermeyeceğiz."
AÇIKLAMA SONRASI YÜRÜYÜŞ
Açıklamanın ardından dev Türk bayrakları ve 'Hepimiz Mehmediz PKK'ya yeteriz', 'Terörü lanetliyoruz' pankartları açan topluluk, yürüyüşe geçti. Atatürk Bulvarı, Ahmet Taner Kışlalı Caddesi, Ulusal Egemenlik Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi'nden geçen grup, yürüyüşü başlangıç noktası Atapark'ta sonlandırdı. Burada şehitlerin isimlerinin tek tek söylendi. Topluluk hep bir ağızdan şehit isimleri okunduğu o anlarda "yaşıyor" diye bağırdı.
HDP BİNASINA YÜRÜYÜŞE POLİS ENGELİ
Eylemin sona erdiği anonsu yapılmasına rağmen yaklaşık 3 bin kişilik grup tekrar hareket ederek HDP Milas İlçe Örgütü binasının bulunduğu Akkent Mahallesi ve Doğu kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadıkları Aydınlık Evler Mahallesi'ne doğru hareket etti. Aydınlık Evler Mahallesi'nden sloganlar atarak geçen grup, HDP Milas İlçe binasının bulunduğu Akkent Mahallesi'ne dönmek isterken, polis tarafından engellendi. Çevre yoluna doğru yönlendirilen grup, yürüyüşünü şehir merkezine döndükten sonra sonlandırdı. Grubun yürüyüşüne karşılık güvenlik güçleri HDP Milas İlçe Örgütü binasında güvenlik önlemi de aldı.
GÜLLÜK'TE DE EYLEM VARDI
Öte yandan; Milas'ın tatil bölgelerinden, yazlıkçıların yoğun olarak yaşadığı Güllük Mahallesi'nde de aynı saatlerde protesto eylemi vardı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı eylem, sloganlar ve Türk bayrakları eşliğinde yapılan yürüyüşün ardından olaysız sona erdi.

FOTOĞRAFLI