MHP  İl Başkanı Abdullah Karapıçak, OSB'lerin önemine değinerek, "Önümüzdeki 7 yıl içinde, Samsun istihdamını çözmüş, ihracatını artırmış bir şehir olacak. Samsun, yatırım cenneti olacak. 7 yıl içinde Samsun yıldız şehir olacak" dedi.

'YATIRIM CENNETİ OLACAK'

Samsun'un tek uydu televizyonu Kanal S TV'de canlı olarak yayınlanan Sağlı-Sollu Duruş programının konuğu MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak oldu. Genel Yayın Yönetmeni Barış İpek'in moderatörlüğünü yaptığı, gazeteci Said Çetintaş ve siyasetçi Aylin Tat'ın katıldığı Sağlı-Sollu Duruş programına konuk olan Başkan Karapıçak, yatırım, istihdam, akıllı kavşak ve milletvekili adayı olup olmayacağı gibi pek çok soruya yanıt verdi. Karapıçak, yatırım ve istihdam konusunda Samsun'da eskiden bir statüko olduğunu belirterek, "Samsun'da eskiden siyasetçi, iş adamı, sanayici arasında bir statüko vardı. Yatırımcı geldiği zaman ya yapamıyordu ya geri gidiyordu. Havaalanı ile Çarşamba arasında arsalar ayrıldı. Samsun'da 8 tane Organize Sanayi Bölgesi oldu. Kavak sanayisini gezdim. Çok fabrika kurulmuş. Vezirköprü ve Havza'da da var. Önümüzdeki 7 yıl içinde, Samsun istihdamını çözmüş, ihracatını artırmış bir şehir olacak. Samsun yatırım cenneti olacak. 7 yıl içinde Samsun yıldız şehir olacak" dedi.

'HER DAİM SAHADAYIZ'

Canlı yayında il yönetimi olarak kurdukları AR-GE birimi ile ilgili de bilgiler veren Karapıçak, bu birimin Samsun için 40'a yakın proje ürettiğini ifade etti. Karapıçak, uyuşturucu ve bağımlılığın önlenmesine yönelik de hazırladıkları projeyi MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye sunduklarını kaydetti. Yayında gazeteci Said Çetintaş'ın "2023 seçimlerine bir yıl kaldı. Cumhur İttifakı olarak nasıl bir çalışma yapıyorsunuz?" sorusuna yanıt veren Karapıçak, "Biz hep sahadayız. 584 ilçenin programı yapıldı. Esnafı, vatandaşı dinliyoruz. Soruları alıyoruz, dertleri dinliyoruz ve buna göre çözüm yolları ile ilgili program sunuyoruz. Samsun için bu programı da eylül gibi yapacağız. Esnaf, muhtar, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları hepsini kapsayacak bir program yapacağız. Parti olarak sahadayız" diye konuştu.

'AKILLI KAVŞAK TRAFİĞİ RAHATLATACAK'

Karapıçak, siyasetçi Aylin Tat'ın geçmiş yıllarda tramvayı eleştirdiği ve akıllı kavşak çalışmaları ile ilgili ne düşündüğüne yönelik bir soruya ise geçmişte söylediği sözlerin arkasında olduğunu söyledi. Karapıçak, akıllı kavşak çalışmaları için ise "Akıllı kavşaklar yeni bir icat değil. Çözüm olarak uygulanmış. Mühendislik harikası diye düşünüyorum. Samsun'da da akıllı kavşakların yapılması ile ilgili eleştirileri okudum. Göreceksiniz, o kavşaklar Samsun'un trafiğini rahatlatacak. Özellikle bulvarda ve Cumhuriyet Meydanı ile Baruthane'nin oralarda, iş çıkışı yaşanan sıkışıklığı çözeceğini göreceğiz" ifadelerini kullandı. 

'YÜZDE 70'İN ÜZERİNDE OY ALACAĞIZ'

Yayında gazeteci Çetintaş'ın Cumhur İttifakı ya da MHP olarak bir anket yaptırıp yaptırmadıklarına ilişkin sorusunu da yanıtlayan Karapıçak, anket yaptırmadıklarını ancak Cumhur İttifakı olarak Samsun'da yüzde 70'lerin üzerinde oy olacaklarını söyledi.

USTA VE DEMİRTAŞ SORUSU

Karapıçak, programda siyasetçi Aylin Tat'ın Erhan Usta ve Necattin Demirtaş ile ilgili sorusuna da "Seçilmiş kim varsa ben herkes ile görüşüyorum. Erhan Usta, MHP'den gitmedi biz onu attık. Genel Başkanımız ihraç etti onu. Kişisel, şahsi davranışları ile parti üstü gibi davranmaya kalktı. Genel Başkanımız kendisini partinin üstünde görenleri asla barındırmaz. Necattin Demirtaş'a gelince. Biz onu sıfırdan aday ettik. Seçimi kazanmıştı. İkincisinde Erdoğan Tok'a karşı kaybetti. Daha sonra ben de Canik'ten adaydım. Canik, Cumhur İttifakı'na bırakılınca ben de edebimle oturdum. Makamların, koltukların peşine gidilmez. Hiç kimse ülkücü hareketin ve MHP'nin üstünde değildir. Demirtaş'ın bir talebi varsa, bize gelir, biz konuyu yukarıya götürürüz. Siyasetçilerin kapısı açıktır. Attıklarımızı almayız" ifadelerini kullandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILMALI

Barış İpek de yayının sonunda Karapıçak'a İlkadım ilçesindeki kentsel dönüşüm ile ilgili soru sordu. Karapıçak, bu soruya da şu yanıtı verdi:
"Samsun'da kentsel dönüşümün olması fakat insanların da mağdur edilmemesi lazım. Şehrin yenilenmesi lazım. Kentsel Dönüşüm, en hızlı şekilde yapılıp bitirilmesi lazım. Orta yol bulunarak insanlar mağdur edilmemeli." 

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.