Oltu’nun tanınmış simalarından Mezarcı Yılmaz olarak bilinen geçirdiği felç sonrası iki yıldır tedavi gören 80 yaşındaki Yılmaz Varol, önceki gün yaşama gözlerini yumdu.

Oltu’da herkesin Mezarcı Yılmaz olarak tanıdığı Yılmaz Varol’un cenazesine gösterilen ilgisizlik cenazeye katılanların da tepkisine neden oldu.

Cenazenin defini sırasında “Garibanın cenazesi de gariban oluyor” şeklinde tepkilerini dile getiren vatandaşlar, ilçedeki siyasetçiler ve imamların dahi cenazeye ilgi göstermemesinin ibretlik bir durum olduğunu öne sürerek tepkilerini dile getirdiler.

Cenaze defnedilirken Şehitler Mahallesi Muzaffer Çavuş Camii İmam Hatibi Arif Macit’in haricinde başka bir imamın bulunmaması dikkatlerden kaçmazken cenazeye katılan vatandaşlar, “Hemen tüm cenazelere ilçedeki siyasetçiler, kamu kurum ve kuruluşlar ile mesleki ve sivil toplum temsilcileri yine zengin ve makam sahibi kişilerin cenazelerine adeta yarışırcasına neredeyse 5-6 imam birlikte katılırken Yılmaz Amca’ya mahallesindeki camiin imamının haricinde başka bir imamın katılmaması büyük vefasızlık. Oltu ve Oltulular böyle değildik. Ne ara böyle olduk. Yılmaz Amca hakkını bize helal et” şeklinde konuştu.

Yaşamı boyunca binlerce kişiye elinde kazma küreğiyle yağmur- çamur, kar-kış demeden mezar yeri kazan Yılmaz Varol’u son yolculuğuna ailesiyle birlikte tam 15 kişi uğurladı.

Hastalanıncaya kadar Cankurtaran Mezarlığında mezar yeri kazarak geçimini sağlayan Yılmaz Varol, Oltu Aslanpaşa Camiinde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından 15 kişinin eşliğinde Cankurtaran Mezarlığında dualarla toprağa verildi.