SAMSUN'DA KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre Samsun il genelinde 6 Şubat 2022 tarihi sabah saatlerinden itibaren kar yağışının beklendiğini belirtildi. Yapılan uyarıda, “Beklenen yağışların kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur; iç kesimlerinde ise kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklenmektedir. Samsun’un, 19 Mayıs, Atakum, Canik, İlkadım, Tekkeköy, Terme, Çarşamba, Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerinde 400 metre ve yukarısı ile Havza, Kavak, Ladik ve Asarcık ilçelerinde yoğun kar yağışı beklenmektedir. Özellikle Samsun-Ankara yolu üzerinde (Kavak - Ladik - Havza) ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalıdır” denildi.

"DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUNMALI"

Açıklamada ayrıca rüzgarın, Samsun'un kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden kuvvetli (saatte 40-60 kilometre) esmesi beklendiğinden, oluşması muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğine dikkat çekildi.

smsun valisi zülkif dağlı

VALİ DAĞLI'DAN ÇAĞRI

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı yaptığı açıklamada, "Kıymetli Samsunlular; soğuk havanın etkisini gösterdiği bugünlerde ilgili tüm birimlerimiz sokakta kalmış ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı misafir etmek için hazır. Sizlerden bölgenizde/çevrenizde bu durumda olanlar varsa 112 hattımıza bildirmenizi istirham ediyorum" dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.