Yapılan son değerlendirmelere göre; bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin sağanak, iç ve yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölge genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hissedilir derecede (8 ila 14 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Batı ve kuzeyli yönlerden orta kuvvette, yer yer kuvvetli rüzgar ve fırtına (40-60, hamlesi 70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışlar kıyı kesimlerde yer yer kuvvetli sağanak, iç kesimlerde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde beklendiğinden yaşanabilecek su baskını, buzlanma, don, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın bölge genelinde kuvvetli rüzgar ve fırtına (40-60, hamlesi 70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi yaşanabilecek olumsuzlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI: Bölgemiz kıyılarında hafif, iç kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli zirai don beklendiğinden tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımız başta olmak üzere zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunmalı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından il ve ilçeler için hazırlanan sıcaklık tahminleri dikkatle takip edilmelidir.

DENİZ UYARISI: Doğu Karadeniz’in batısında rüzgarın, yarın (Çarşamba) günün ilk saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatıdan, zamanla doğusu güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Perşembe günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

SAMSUN HAVA DURUMU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.