Yapılan son değerlendirmelere göre; bölge genelin parçalı ve çok bulutlu, Samsun, Sinop, Ordu, Amasya, Tokat çevreleri ile Kastamonu kıyıları aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, yüksek kesimlerde (1000 metre ve üzeri) karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Samsun'un doğusu ve Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-60 kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Bölgenin doğu kesimlerinde 1 ila 3 derece azalması, Kastamonu ve Çorum çevrelerinde 2 ila 4 derece artması bekleniyor.

RÜZGAR: Kuzey ve kuzeybatı yönlerinden orta kuvvette, bölgenin kuzey kesimlerinde zaman zaman kuvvetli (30-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Beklenen yağışların; Samsun'un doğusu (Çarşamba, Ayvacık, Terme ve Salıpazarı) ile Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Ordu’nun kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (40-60 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SAMSUN HAVA DURUMU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.