Yapmış olduğumuz son değerlendirmelere göre; bölge genelinin çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği, yağışların kıyı kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur, yer yer kar, iç kesimlerde ise (200 m. ve üzeri) kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların, Samsun ve Ordu kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek.

RÜZGAR: Kıyı kesimlerde Batı ve kuzeybatıdan orta kuvvette zaman zaman kuvvetli (40-60 km/sa). iç kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Samsun ve Ordu kıyılarında kuvvetli karla karışık yağmur, iç kesimlerinde ise (200 m ve üzerinde) yer yer kuvvetli kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, tipi şeklinde kar yağışı, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DENİZ UYARISI: Orta ve Doğu Karadeniz’de rüzgarın; batı ve kuzeybatıdan, doğusu batı ve güneybatıdan 5 ila 7, zaman zaman 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

SAMSUN HAVA DURUMU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.