Dün gece İsrail güvenlik güçleri ile Filistinliler arasında çıkan olaylarda 100’e yakın Filistinli yaralandı, onlarca Filistinli de gözaltına alındı. İsrail kuvvetleri iki haftadır kapalı olan Mescid-i Aksa’da kılınacak ilk cuma namazı için Kudüs’te güvenlik güçlerinin sayısını artırdı. İsrail sınır muhafızları ve toplum polisi de Kudüs’te görevlendirildi.

İsrail hükumetinin bugün Mescid-i Aksa’da cuma namazı kılacak olanların sayısını sınırlandırmasının beklendiği kaydedildi. İsrail polisinin Batı Şeria ve yeşil hattan Mescid-i Aksa’ya cuma namazı kılmaya gelecek olanlara kısıtlama yapması bekleniyor.

Dün Mescid-i Aksa’nın kapılarının açılması üzerine bir basın toplantısı yapan Kudüs müftülüğü Kudüs’teki diğer camilerin kapatılarak yalnızca Mescid-i Aksa’da namaz kılınması çağrısı yapmıştı.

İki hafta önce üç Filistinlinin İsrail polisi tarafından Mescid-i Aksa’da öldürülmesinin ardından ibadete kapatılan Mescid-i Aksa’nın bütün kapılarının açılması ve güvenlik tedbirlerinin kaldırılması üzerine dün Müslümanlar Mescid-i Aksa’da ikindi, akşam ve yatsı namazlarını kıldı.